Projekt Bilten Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

29/12/2023

Sa zadnjim danom ove godine završava provedba projekta Bilten Društvo Potrošačica. Tijekom ove godine izdano je dvanaest brojeva. Svi bilteni / newsletteri su izrađeni zahvaljujući financijskoj podršci u iznosu od 700,00 eura Primorsko-goranske županije. Cilj projekta bio  je informirati i provoditi izobrazbu potrošača. Trajanje projekta bilo je od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

Prvi bilten Društva Potrošačica

Prvi bilten po projektu smo izdali 12. siječnja ove godine. Tad smo informirali o aktivnostima Društva Potrošačica u 2022. ali i obavijestili studente o mogućnosti obavljanja stručne prakse u Društvu Potrošačica. Također smo educirali o dobrobitima volontiranja.

Drugi bilten Društva Potrošačica

Na Valentinovo, 14. veljače 2023. godine distribuirali smo drugi bilten Društva Potrošača. Potrošačice i potrošači su informirani da Društvo Potrošačica od sad mogu pratiti i na društvenoj mreži LinkedIn.

Treći bilten Društva Potrošačica

Treći bilten Društva Potrošačica dao je osvrt na svjetski dan prava potrošača, a distribuiran je 21. ožujka 2023. godine.

Četvrti bilten Društva Potrošačica

Uoči Dana planeta zemlje izdali smo četvrti bilten Društva Potrošačica. Tema četvrtog newslettera bila je korelacija potrošača i zaštite okoliša.

Peti bilten Društva Potrošačica

Peti bilten Društva Potrošačica distribuiran je 25. svibnja 2023. godine. U njemu su potrošačice i potrošači mogli pročitati o suradnji s Ekonomskim fakultetom u Rijeci, projektu Potrošačkim ugovorni odnosi, Zakonu o osnaživanju potrošača i tko može pokrenuti predstavničku tužbu.

Šesti bilten Društva Potrošačica

Na prvi dan ljeta izdali smo šesti bilten Društva Potrošačica. U šestom biltenu Društva Potrošačica dane su informacije o dva projekta Društva Potrošačica: „Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača u Hrvatskoj“ i „Kolektivna pravna zaštita“.

Sedmi bilten Društva Potrošačica

Povodom petog rođendana Društva Potrošačica, pet godina od Osnivačke Skupštine Društva Potrošačica, 20. srpnja, distribuiran je sedmi bilten . Potrošačice i potrošači su u sedmom biltenu Društva Potrošačica saznali što smo sve radili u prvih šest mjeseci ove godine. Educirani su o zakonskoj obavezi jedinica lokalne samouprave. Također su educirani o financijskoj pismenosti.

Osmi bilten Društva Potrošačica

U osmom biltenu , koji je distribuiran 30. kolovoza, informirali smo o dva projekta Društva Potrošačica: „Senzibilizacija mladih potrošača“ i „Potrošački ugovorni odnosi“. Zapitali smo se i jesu li potrošači regulatori tržišta te što napraviti kad se konstantno primaju neželjene poruke.

Deveti bilten Društva Potrošačica

Aktivnosti Društva Potrošačica u rujnu bila su srž devetog biltena koji je distribuiran 28. rujna 2023. godine.

Deseti bilten Društva Potrošačica

Uoči Svjetskog dana štednje distribuiran deseti bilten Društva Potrošačica koji je educirao o financijskoj pismenosti: radionici pametno sa svojim novcem i pojmu shrinkflacija.

Jedanaesti bilten Društva Potrošačica

Društvo Potrošačica ima ovlaštenu nacionalnu trenericu poduzetnika koji se žele educirati o pravima potrošača. O toj temi, se između ostalog bavio jedanaesti bilten Društva Potrošačica koji je distribuiran 20. studenog 2023. godine.

Dvanaesti bilten Društva Potrošačica

Dvanaesti broj biltena Društva Potrošačica distribuiran je prvi dan zime. Predsjednica Društva Potrošačica se u zadnjem ovogodišnjem blogu zapitala treba li potrošač-ica platiti po uplatnici koju dobije uz pošiljku koju nije naručio/la ili se takva pošiljka smatra promidžbenim darom trgovca. Nadalje, u zadnjem ovogodišnjem biltenu dane su informacije o aktivnostima Društva Potrošačica u 2023.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....