Jedanaesti bilten Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

20/11/2023

Društvo Potrošačica ima ovlaštenu nacionalnu trenericu poduzetnika koji se žele educirati o pravima potrošača. Edukacija je osmišljena za izgradnju vještina i znanja o ključnom zakonodavstvu i razvoju u vezi s potrošačkim pravom u Europskoj uniji i njegovoj primjeni u Hrvatskoj. Jeste li spremni za prava potrošača?

Udruga “Međimurski” potrošač i Društvo Potrošačica su u suradnji s Međimurskim veleučilištem u Čakovcu u prošli mjesec organizirali predavanje Korelacija potrošača i zaštite okoliša te kućnog budžeta.

Ocjena financijske pismenosti građana iznosi 12/20 boda. Iako ukupno financijsko znanje građana kontinuirano raste financijsko ponašenje  je palo za 3% ove godine u odnosu na 2019. g. Stoga se je predsjednica Društva Potrošačica u zadnjem blogu bavila financijskom pismenosti.

Približavaju nam se blagdani. Jeste li svjesni da se u EU godišnje baci oko 88 milijuna tona hrane? Kada govorimo o globalnoj razini to onda iznosi 1,3 milijardi tona godišnje, što je 15 puta više nego u EU. Da ista nije bačena nahranila bi oko 3 milijarde ljudi. Infomracije su koje su dane u edukativnom video uratku “Smanji otpad od hrane“.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...