Jedanaesti bilten Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

20/11/2023

Društvo Potrošačica ima ovlaštenu nacionalnu trenericu poduzetnika koji se žele educirati o pravima potrošača. Edukacija je osmišljena za izgradnju vještina i znanja o ključnom zakonodavstvu i razvoju u vezi s potrošačkim pravom u Europskoj uniji i njegovoj primjeni u Hrvatskoj. Jeste li spremni za prava potrošača?

Udruga “Međimurski” potrošač i Društvo Potrošačica su u suradnji s Međimurskim veleučilištem u Čakovcu u prošli mjesec organizirali predavanje Korelacija potrošača i zaštite okoliša te kućnog budžeta.

Ocjena financijske pismenosti građana iznosi 12/20 boda. Iako ukupno financijsko znanje građana kontinuirano raste financijsko ponašenje  je palo za 3% ove godine u odnosu na 2019. g. Stoga se je predsjednica Društva Potrošačica u zadnjem blogu bavila financijskom pismenosti.

Približavaju nam se blagdani. Jeste li svjesni da se u EU godišnje baci oko 88 milijuna tona hrane? Kada govorimo o globalnoj razini to onda iznosi 1,3 milijardi tona godišnje, što je 15 puta više nego u EU. Da ista nije bačena nahranila bi oko 3 milijarde ljudi. Infomracije su koje su dane u edukativnom video uratku “Smanji otpad od hrane“.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..