Financijska pismenost

Napisala:Ana Smoljak

30/10/2023

Svakodnevno donosimo niz odluka povezanih s upravljanjem osobnim financijama. Hrvatski obrazovni sustav ne pruža dovoljno znanja o važnosti upravljanja osobnim financijama. Hrvatska narodna banka i Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga provele su treće istraživanje financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj.

Ocjena financijske pismenosti građana 2016. godine iznosila je 11,7 od mogućih 21 boda. Tri godine kasnije iznosila je 12,3/21 boda, a ove godine iznosi 12/20 boda. Iako ukupno financijsko znanje građana kontinuirano raste financijsko ponašenje  je palo za 3% ove godine u odnosu na 2019. godinu.

U istraživanju je 91% građana navelo da sami ili zajedno s nekim drugim donosi svakodnevne odluke o vlastitom novcu. Nešto više od polovice građana (56%) prati svoju potrošnju, a samo 47% postavlja dugoročne financijske ciljeve i teži njihovom ostvarenju.

Što se odnosa prema novcu tiče, najnižu ocjenu imaju mlađi od 19 godina. Najvišu ocjenu imaju potrošačice i potrošači u dobi između 50 i 59 godina.

Dosadašnje aktivnosti Društva Potrošačica

Društvo Potrošačica već godina provodi edukacije iz financijske pismenosti. Proveli smo nekoliko projekata:

U sklopu projekta Potrošačka školica provedena je radionica na temu “E-trgovina i financijske usluge”. Prošli tjedan je za učenike Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir provedena radionica Pametno sa svojim novcem u sklopu projekta Senzibilizacija mladih potrošača.

Na tu temu izrađeno je nekoliko video uratka:

S tematikom financijske pismenosti bavila sam se u nekoliko blogova. Prvi put još 2019. godine u blogu osobne financije. Godinu dana kasnije objavljen je blog pod nazivom upravljanje osobnim financijama. O prešutnom prekoračenju po tekućem računu pisala sam 2021. godine, a ove godine o dopuštenom prekoračenju.

Planovi za poboljšanje financijke pismenosti

Sva tri indikatora financijske pismenosti iz trećeg istraživanje financijske pismenosti u Republici Hrvatskoj ostavljaju prostora za poboljšanje. Budući da je preporuka da se posebno treba fokusirati na edukaciju najmlađih i najstarije, Društvo Potrošačica planira iduće godine provoditi projekte vezane uz financijsku edukaciju usmjerene toj ciljanoj skupini.

Možda će vas zanimati..