Obilježavanje Svjetskog dana štednje

Naziv projekta:  Obilježavanje Svjetskog dana štednje

Poziv: Javni poziv za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događanja koje se provode od 01.07. – 31.12.2021. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju

Trajanje projekta: 01. listopada – 30. studenog 2021. 

Broj ugovora: Klasa: 230-02/21-18/395; Urbroj: 2170/1-01-03/4-21-3

Ukupna vrijednost projekta: 3.000,00 kuna

Odobren iznos podrške: 3.000,00 kuna

Nositelj: Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske

Područje provedbe projekta: Grad Čabar

Prioritetno programsko područje: Zaštita ljudskih prava: zaštita prava potrošača

Cilj projekta:

Obilježiti Svjetski dan štednje s ciljem senzibilizacije potrošačica i potrošača o važnosti upravljanja osobnim financijama

Opis projekta:

Hrvatski obrazovni sustav ne pruža dovoljno znanja o važnosti upravljanja osobnim financijama. Provedeno istraživanje pokazalo je da građani imaju tek nešto više od polovične razine znanja o osobnim financijama te je prosječna ocjena financijske pismenosti ispitanika iznosila tek 11,7 od mogućeg 21 boda.

Svakodnevno donosimo niz odluka povezanih s upravljanjem osobnim financijama koji mogu snažno utjecati na kvalitetu našeg života kratkoročno i dugoročno, pri čemu se navike i vještine upravljanja novcem stječu od djetinjstva.

Svjetski dan štednje obilježava se svake godine 31. listopada čime je istodobno započeto i razdoblje promišljanja o potrebi očuvanja postojećih resursa i promjeni načina njihove uporabe.

Datum održavanja događaja: 26. listopada 2021. godine

Ciljane skupine:

Ciljana skupina su potrošači(ce) stariji od 15 godina ne diskriminirajući ih po spolu ili bilo kojoj drugoj osnovi.

Obilježavanje Svjetskog dana štednje je podržano s 3.000 kuna financijske podrške Primorsko-goranske županije u okviru javnog poziva za dodjelu sredstava putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događanja koje se provode od 01.07. – 31.12.2021. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju.

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..