Konferencija o budućnosti Europe – “Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”

Napisala:Ana Smoljak

11/10/2021

Izvor: Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira događanje hibridnog formata pod nazivom „Promijeni svoj ekološki otisak i ostavi dobar utisak”, koje će se održati 13. listopada 2021. u okviru Konferencije o budućnosti Europe u hotelu Esplanade Zagreb (dvorana Paris) s početkom u 13:00 sati.

Konferencija o budućnosti Europe predstavlja jedinstvenu i pravodobnu priliku da europski građani i građanke rasprave o izazovima i prioritetima Europe. Europski parlament, Vijeće i Europska komisija predani su tome da saslušaju Europljane i Europljanke i na temelju dobivenih preporuka poduzmu daljnje korake u okviru svojih nadležnosti.

Utjecaj i posljedice klimatskih promjena zahtijevaju temeljitu i brzu promjenu navika i obrazaca ponašanja potrošača. Podizanje svijesti potrošača o njihovom utjecaju na okoliš ključan je faktor za promicanje održive potrošačke kulture i potrošnje.

Cilj ovog događanja je pružiti potrošačima bolje i pouzdanije informacije o održivosti proizvoda i potrošnje kako bi ih se osnažilo i potaknulo da sudjeluju u zelenoj tranziciji Europske unije, čime će ujedno doprinijeti i boljoj budućnosti okoliša i klime.

Događanje će biti hibridnog formata, odnosno uživo i putem videostreama, a obuhvaćat će 2 tematska panela – Korporativni ekološki otisak: poboljšanje održivosti i smanjenje negativnog utjecaja na okoliš te Osnaživanje potrošača za sudjelovanje u zelenoj tranziciji: zeleni marketing i trajnost proizvoda.

S obzirom na situaciju uzrokovanu korona virusom, broj sudionika je ograničen stoga se za sudjelovanje uživo možete prijaviti na linku u nastavku teksta. Važno je napomenuti da je za sudjelovanje uživo potrebna EU digitalna COVID potvrda.

Link za prijavu:  
https://www.eventbrite.com/e/promijeni-svoj-ekoloski-otisak-i-ostavi-dobar-utisak-tickets-186619121817

Događanje će biti moguće pratiti i online putem sljedećeg linka: 
https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZUldO2opz4qHNB1h3ZIt0u5F2N-dSOukAJG

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....