Pametno sa svojim novcem

Napisala:Ana Smoljak

30/09/2022

U suradnji sa Željezničko-tehničkom školom Moravice u četvrtak 29. rujna proveli smo radionicu za mlade Pametno sa svojim novcem. Radionica je provedena u sklopu projekta Pametno sa svojim novcem.

Projekt Pametno sa svojim novcem osmišljen je s općim ciljem educiranja mladih o važnosti planiranja osobne solventnosti. Način na koji zadovoljavamo potrebe i ostvarujemo želje utječe na kvalitetu života i financijsku budućnost pojedinca a i obitelji. Sve naše financijske odluke i aktivnosti imaju utjecaja na naše financijsko zdravlje u sadašnjosti, ali i budućnosti. Prije bilo kakva zaduživanja, svatko mora procijeniti na koji dio osobnog dohotka mjesečno može računati. Sukladno tome treba odrediti koliko će maksimalno svaki mjesec moći otplaćivati. Planiranje je početak i kraj svakog financijskog uspjeha te uvijek morate imati rezervni plan što ako…

U sklopu projekta učenici 2. i 3. razreda saznali su da je za dobro i uspješno upravljanje novcem potreban je jasan i konkretan financijski plan. Izrada financijskog plana započinje postavljanjem financijskih ciljeva koje želimo postići. Stoga su učenici na radionici izradili financijski plan.

Pri provedbi radionice voditeljici projekta, Ani Smoljak su asistirale Tihana Božić, poslovna tajnica Društva Potrošačica i Tea Flajnik, volonterka Društva Potrošačica.

Uz informacije o planiranju osobne solventosti, učenice su dobile edukativne brošure „Što sve trebamo znati o uslugama u pokretnoj i nepokretnoj mreži“. Edukativne brošure izdala je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – HAKOM. Nakon što su upoznate sa svrhom projekta „Izgradnja kapaciteta za Zeleni europski plan po mjeri lokalne zajednice“ na poklon su dobile platnene torbe izrađene u sklopu njega.

Grad Vrbovsko sufinancira projekt Pametno sa svojim novcem s 3.500,00 kuna.

Projekt Pametno sa svojim novcem je podržan s financijskom podrškom Grada Vrbovsko okviru javnog natječaj za predlaganje programa/projekata javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Vrbovskog za 2022. godinu

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Grada Vrbovsko. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Grada Vrbovsko.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...