Šesti bilten Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

21/06/2023

Danas na prvi dan ljeta izdali smo šesti bilten Društva Potrošačica. U šestom biltenu Društva Potrošačica pročitajte o dva projekta Društva Potrošačica.

Društvo Potrošačica je u razdoblju od 12. studenog 2021. godine do 12. studenog 2022. godine provelo svoj prvi ESF projekt: Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj. Projekt smo provodili kao korisnik sredstava. Razdoblje financiranja ESF projekta završilo je datumom kad je izvršena posljednja financijska transakcija između ugovorenih strana. Razdoblje financiranja završilo je 25. svibnja 2023. godine. Namjenski je utrošeno 490.710,02HRK od odobrenih 490.831,40 HRK.

U lipnju su snimljeni edukativni materijali u sklopu projekta “Kolektivna pravna zaštita”. Materijali su nakon što su još u travnju snimljeni na Krku, snimljeni u Čabru i Vrbovskom. Jučer je na našem youtube kanalu objavljen isječak iz edukativnog video uratka na temu kakva predstavnička tužba može biti.

Potrošačice i potrošači, znate li da je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača nepoštena poslovna praska zabranjena? Jedan od postupaka koji predstavlja zavaravajuću poslovnu praksu je lažno tvrditi da proizvod može izliječiti bolest, disfunkcionlanost ili malformaciju. Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 od 200.000,00 kuna kaznit će se tgovac – pravna osoba ako se koristi praksom koja je nepoštena. Više o zavarajućoj poslovnoj praksi pročitajte u zadnjem blogu predsjednice Društva Potrošačica.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...