Sedmi bilten Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

20/07/2023

Društvo Potrošačica osnovano je na današnji dan prije pet godina. Stoga smo povodom petog rođendana distribuirali sedmi bilten Društva Potrošačica.

Što smo sve radili u prvih šest mjeseci ove godine? U provedbi smo imali šest projekata, unaprijedili smo znanje zaposlenice i/ili volontera, upisani smo u stručnu bazu Ekonomskog fakuleta u Rijeci… Više pročitajte u članku “Rad i aktivnosti Potrošačice u prvoj polovici 2023. godine“.

Zakonska obaveza JLS u vezi zaštite potrošača proizlazi iz Ustava RH, Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o zaštiti potrošača. U sedmom biltenu Društva Potrošačica možete saznati više o zakonskoj obvezi jedinica lokalne samouprave.

Što je prešutno, a što dopušteno prekoračenje? Zašto prijeći na dopušteno prekoračenje? U kojem roku prijeći na dopušteno prekoračenje? Saznajte u zadnjem blogu predjednice udruge pod nazivom Dopušteno prekoračenje.

Prošle godine smo izradili edukativni video financijska pismenost. Za dobro i uspješno upravljanjem novcem potreban jasan i konkretan financijski plan. Izrada financijskog plana započinje postavljanjem financijskih ciljeva koje želimo postići.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...