Sedmi bilten Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

20/07/2023

Društvo Potrošačica osnovano je na današnji dan prije pet godina. Stoga smo povodom petog rođendana distribuirali sedmi bilten Društva Potrošačica.

Što smo sve radili u prvih šest mjeseci ove godine? U provedbi smo imali šest projekata, unaprijedili smo znanje zaposlenice i/ili volontera, upisani smo u stručnu bazu Ekonomskog fakuleta u Rijeci… Više pročitajte u članku “Rad i aktivnosti Potrošačice u prvoj polovici 2023. godine“.

Zakonska obaveza JLS u vezi zaštite potrošača proizlazi iz Ustava RH, Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi i Zakona o zaštiti potrošača. U sedmom biltenu Društva Potrošačica možete saznati više o zakonskoj obvezi jedinica lokalne samouprave.

Što je prešutno, a što dopušteno prekoračenje? Zašto prijeći na dopušteno prekoračenje? U kojem roku prijeći na dopušteno prekoračenje? Saznajte u zadnjem blogu predjednice udruge pod nazivom Dopušteno prekoračenje.

Prošle godine smo izradili edukativni video financijska pismenost. Za dobro i uspješno upravljanjem novcem potreban jasan i konkretan financijski plan. Izrada financijskog plana započinje postavljanjem financijskih ciljeva koje želimo postići.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Nepoštena poslovna praksa

Nepoštena poslovna praksa

Prva od tri radionice po projektu Senzibilizacija mladih potrošača na rasporedu je u utorak 26. rujna ove godine. Tema...

Osmi bilten Društva Potrošačica

Osmi bilten Društva Potrošačica

U sklopu projekta Senzibilizacija mladih potrošača najesen ćemo provesti radionice. O kojim je radionicama riječ i...