Projekt Potrošački ugovorni odnosi

Napisala:Ana Smoljak

31/07/2023

S današnjim danom završila je provedba projekta Potrošački ugovorni odnosi. Projekt je sufinanciran kroz  Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Vrbovskog za 2023. godinu. Grad Vrbovsko je projekt vrijednosti 1.150,00 eura sufinancirao s 650,00 eura.

Projekt „Potrošački ugovorni odnosi’“ osmišljen je s općim ciljem veće osviještenosti potrošača s područja Grada Vrbovsko o potrošačkim ugovornim odnosima. Potrošači, pogotovo potrošači starije životne dobi, nisu educirani o čemu ih sve trgovac mora obavijestiti prije nego li sklope ugovor ili budu obvezani odgovarajućom ponudom.

Temeljem Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22) Potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti. Stoga smo svi mi potrošači.

U sklopu projekta je 23. svibnja ove godine u Vrbovskom provedena radionicu Potrošački ugovorni odnosi. Radionica je provedena sa svrhom osvještavanja potrošača s područja Grada Vrbovsko o potrošačkim ugovornim odnosima.

Radionica je održana u suradnji s Udrugom umirovljenika Vrbovsko-Lukovdol. Na radionici su osobe starije životne dobi educirane o nepoštenoj poslovnoj praksi. Informirane su o pretplatničkim ugovorima i mogućnostima njihovog raskida te načina podnošenja prigovora.

Potrošači su na radionici dobili edukativne materijale. Uz letak u nastavku, dobili su edukativne materijale izrađene po drugim projektima Potrošačice.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....