Projekt Potrošački ugovorni odnosi

Napisala:Ana Smoljak

31/07/2023

S današnjim danom završila je provedba projekta Potrošački ugovorni odnosi. Projekt je sufinanciran kroz  Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Vrbovskog za 2023. godinu. Grad Vrbovsko je projekt vrijednosti 1.150,00 eura sufinancirao s 650,00 eura.

Projekt „Potrošački ugovorni odnosi’“ osmišljen je s općim ciljem veće osviještenosti potrošača s područja Grada Vrbovsko o potrošačkim ugovornim odnosima. Potrošači, pogotovo potrošači starije životne dobi, nisu educirani o čemu ih sve trgovac mora obavijestiti prije nego li sklope ugovor ili budu obvezani odgovarajućom ponudom.

Temeljem Zakona o zaštiti potrošača (NN 19/22) Potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti. Stoga smo svi mi potrošači.

U sklopu projekta je 23. svibnja ove godine u Vrbovskom provedena radionicu Potrošački ugovorni odnosi. Radionica je provedena sa svrhom osvještavanja potrošača s područja Grada Vrbovsko o potrošačkim ugovornim odnosima.

Radionica je održana u suradnji s Udrugom umirovljenika Vrbovsko-Lukovdol. Na radionici su osobe starije životne dobi educirane o nepoštenoj poslovnoj praksi. Informirane su o pretplatničkim ugovorima i mogućnostima njihovog raskida te načina podnošenja prigovora.

Potrošači su na radionici dobili edukativne materijale. Uz letak u nastavku, dobili su edukativne materijale izrađene po drugim projektima Potrošačice.

Možda će vas zanimati..

Nepoštena poslovna praksa

Nepoštena poslovna praksa

Prva od tri radionice po projektu Senzibilizacija mladih potrošača na rasporedu je u utorak 26. rujna ove godine. Tema...

Osmi bilten Društva Potrošačica

Osmi bilten Društva Potrošačica

U sklopu projekta Senzibilizacija mladih potrošača najesen ćemo provesti radionice. O kojim je radionicama riječ i...