Potrošačica 4/24

Napisala:Ana Smoljak

23/04/2024

Bilten Društva Potrošačica – godina IV – broj 32 – Vrbovsko – travanj 2024.

Društvo Potrošačica je ovlaštena pravna osoba za pokretanje predstavničke tužbe za zaštitu kolektivnih interesa potrošača. Ovaj mjesec je Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo Odluku o odabiru udruga i drugih pravnih oblika udruživanja udruga za zaštitu potrošača i uvrštavanju istih na Popis ovlaštenih tijela za podnošenje predstavničke tužbe.

U zadnjih mjesec dana odobrena su nam čak sedam projekta. Primorsko-goranska županija tri, Grad Vrbovsko dva i po jedan Grad Krk i Općina Punat. Što ćemo sve raditi u novim projektima? Podizati razinu informiranosti i educiranosti mladih o pravima potrošača. Informirati potrošač(ic)e o jačanju alata za provedbu zaštite potrošača te modernizaciji pravila vezanih uz razvoj digitalnih tehnologija.

Budući da je broj mobitela predsjednice Društva Potrošačica upisan u Registar “NE ZOVI”, trgovac ju ne smije zvati radi promidžbe i/ili prodaje svojih proizvoda. Jedan trgovac ju je ustrajno zvao. Što ako trgovac potrošača neprekidno zove na broj koji je upisan u Registar „NE ZOVI“? Pročitajte u blogu pod nazivom neželjene poruke trgovca.

Izradili smo informativno-edukativni video spot “Korelacija potrošača i zaštite okoliša”. Aktivnost “Korelacija potrošača i zaštite okoliša” je podržana s financijskom podrškom Ministarstva Poljoprivrede u okviru poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godinu.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Ukoliko želite primati bilten Društva Potrošačica, utoliko molimo da ispunite upitnik.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...