Novi projekti Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

20/04/2024

U zadnjih mjeseca dana Društvu Potrošačica odobrena su čak sedam projekta. Primorsko-goranska županija odobrila nam je tri projekta. Grad Vrbovsko odobrio nam je dva projekta. Grad Krk odobrio nam je jedan projekt. Općina Punat odobrila nam je jedan projekt.

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija za projekt “Potrošačica 2024.” odobrila nam je 800,00 eura. Cilj projekta je: Osigurati visoku razinu informiranosti potrošačica i potrošača. Tijekom dvanaest mjeseci provedbe projekta izraditi i distribuirati 12 brojeva biltena Društva Potrošačica. 

Za projekt “Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače” Primorsko-goranska županija odobrila nam je 800,00 eura. Opći cilj projekta je: Informiranje i izobrazba potrošač(ic)a o jačanju alata za provedbu zaštite potrošača te modernizaciji pravila vezanih uz razvoj digitalnih tehnologija. Snimit će se, montirati i javno objaviti informativno-edukativni video „Nove pogodnosti: koje su pogodnosti za potrošače“ na YouTube kanalu Društva Potrošačica.

Za provedbu manifestacije “Potrošačka školica 2024.” Primorsko-goranska županija odobrila nam je 500,00 eura. Cilj projekta je: Obrazovanje potrošačica i potrošača o temeljnim potrošačkim pravima. Snimit će se i na Kanal Ri emitirati specijalizirana obrazovna emisija s ciljem obrazovanja potrošačica i potrošača o temeljnim potrošačkim pravima.

Jedinice lokalne samouprave

Grad Krk odobrio nam je 1.500,00 eura za projekt “Potrošačka školica za mlade 2024.” Opći cilj projekta je: Podizanje razine informiranosti i educiranosti mladih o pravima potrošača. U suradnji sa Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir provest će se četiri edukativno-informativne radionice za mlade na području Grada Krka.

Općina Punat odobrila nam je 300,00 eura za projekt “Informiranje građana Općine Punat o zaštiti prava potrošača“. Opći cilj projekta je: Stvaranje poticajnog okružja za informiranje i izobrazbu potrošača sa svrhom unapređenja kvalitete života građana Općine Punat. Informiranje i izobrazba  potrošačica i potrošača provest će se putem predavanja „Sklapanje ugovora na daljinu“.

Grad Vrbovsko odobrio nam je 700,00 eura za projekt za provedbu projekta Upoznajmo svoja potrošačka prava. Opći cilj projekta je: Unapređenje i promicanje prava potrošača sa svrhom podizanja kvalitete života građanki i građana Grada Vrbovsko. Projekt će prvenstveno biti usmjeren na umirovljenike zato što su osobe treće životne dobi ranjiva skupina potrošača koja vrlo često „nasjeda“ na nepoštenu poslovnu praksu trgovaca.

Za provedbu projekta Financijska pismenost mladih Grada Vrbovsko 2024 Grad Vrbovsko odobrio nam je 600,00 eura. Opći cilj projekta je: unapređenje razine znanja o osobnim financijama mladih osoba. Sve agresivnije marketinške kampanje usmjerene su na mlade, potičući ih na impulzivnu kupnju i time umanjuju mogućnost mladih za odgovornim financijskim ponašanjem. Projekt se provodi u partnerstvu sa Željezničko-tehničkom školom Moravice.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...