Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače

Naziv projekta: Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače

Poziv: Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2024. godini

Trajanje projekta: 01. svibnja – 31. listopada 2024. 

Broj ugovora: Klasa: 230-02/24-18/49; Urbroj: 2170-01-03/4-24-3.

Ukupna vrijednost projekta: 3.820,84 eura

Odobren iznos podrške od strane Primorsko-goranske županije: 800,00 eura

Nositelj: Društvo Potrošačica

Područje provedbe projekta: Republika Hrvatska

Prioritetno programsko područje: Zaštita ljudskih prava: zaštita prava potrošača

Cilj projekta:

Informiranje i izobrazba potrošač(ic)a o jačanju alata za provedbu zaštite potrošača te modernizaciji pravila vezanih uz razvoj digitalnih tehnologija.

Opis projekta:

Danas, potrošačice i potrošači kupuju u Internet trgovini, ali ne znaju uvijek tko je trgovac od kojeg kupuju robu. Nadalje, ne znaju da im europsko zakonodavstvo pruža zaštitu potrošačima prilikom kupovine putem interneta od trgovaca sa sjedištem u drugoj zemlji Europske unije, Islandu, Norveškoj ili Ujedinjenoj Kraljevini. Specifični cilj projekta je snimiti, montirati i javno objaviti informativno-edukativni video „Nove pogodnosti: koje su pogodnosti za potrošače“ na YouTube kanalu Društva Potrošačica.

Ciljane skupine:

Ciljana skupina su potrošačice i potrošači svih životnih dobi iz područja cijele Republike Hrvatske koji pogledaju edukativni video uradak objavljen na YouTube kanalu Društva Potrošačica (https://www.youtube.com/@potrosacica).

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..