Drugi newsletter Društva Potrošačica

Napisala:Ana Smoljak

12/05/2021

U sklopu aktivnosti informiranja i educiranja potrošača, Društvo Potrošačica planira tijekom ove godine distribuciju serije od pet newslettera s ciljem povećanja znanja i svijest potrošača o pravima potrošača.

Prvi newsletter smo izdali 07. travnja ove godine. Tad smo se osvrnuli na Svjetski dan prava potrošača.

Drugi smo izdali u utorak 11. svibnja. Naglasak drugog newslettera je, s obzirom na to da je izašao par dana nakon majčinog dana, bio na spolnoj ravnopravnosti potrošač(ic)a.

Naglasak newslettera bio na spolnoj ravnopravnosti potrošača i EU regulativi:

Nadalje, predstavili smo rezultate istraživanja koje je provedeno u Jedinicama lokalne samouprave u Primorsko-goranskoj županiji, a vezano je uz Zakon o zaštiti potrošača. Konkretnije uz čl. 25 Zakona o zaštiti potrošača koji propisuje da Jedinice lokalne samouprave moraju imati povjerenstva i savjetodavna tijela za zaštitu potrošača.

Ujedno smo objavili i popis pravnih osoba s javnom ovlasti koja obavljaju regulatorne poslove u pogledu javnih usluga iz čl. 24 Zakona o zaštiti potrošača i popis JLS koje odlučuju o pravima i obavezama potrošača s kojima Društvo Potrošačica surađuje.

U prvom projektu predstavili smo projekt Za Babine gore zdravlje zdravlje, a u drugom projektu predstavili smo projekt Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača.

Pozivamo sve potrošačice i potrošače da se putem mrežne stranice potrosacica.hr pretplate na newsletter kako bi na jednostavan i sažet način bili upoznati sa svim aktivnostima Društva Potrošačica.

Planirani raspored objave newslettera je sljedeći:

  • travanj 2021.
  • svibanj 2021
  • srpanj 2021
  • rujan 2021
  • studeni 2021

Projekt „Pokretanja newslettera Društva Potrošačica“ financijski podržava Primorsko-goranska županija kroz Javni poziva za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2021. godini.

Možda će vas zanimati..

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje traje do 25. veljače 2024. godine. Popusti su u poslovnicama i Internet trgovini. U kupovini...

Potrošačica – nove aktivnosti

Potrošačica – nove aktivnosti

Društvo Potrošačica je prijavilo promidžbenu akitvnost - Informativno edukativni video - "Korelacija potrošača i...