Potrošačica 5/24

Napisala:Ana Smoljak

27/05/2024

Bilten Društva Potrošačica – godina IV – broj 33 – Vrbovsko – svibanj 2024.

Provodimo projekt Potrošačka školica 2024. kojeg s 500,00 eura sufinancira Primorsko-goranska županija. U emisiji “Planet Ri” na Kanal Ri u utorak 21. 5. gostovala je predsjednica Društva Potrošačica. Potrošači su dobili i odgovore na važne potrošačke teme. Što napraviti kad dostavljeni proizvod nije identičan naručenom proizvodu? Što kod se putem Interneta naruči proizvod koji nije serijske proizvodnje?

Povodom Dana Europe organizirali smo okrugli stol u Delnicama. Na obilježavanju Dana Europe naglasak je bio na političkim institucijama EU i izborima za Europski parlament. vi mi smo potrošači na koje utječu odluke donesene u Europskim institucijama. U Europskom parlamentu donese se više od 60 % zakona koji se obavezno moraju implementirati u hrvatsko zakonodavstvo.

Znate li zašto su europski izbori važni za potrošač-ic-e? Znate li da rezultati izbora za Europski parlament utječu na sve građane Europske unije? Politike i izvješća donesena u Odboru za unutarnje tržište i zaštitu potrošača izravno i jako utječu na svakodnevni život potrošač-ic-a.

Proveli smo seminar Pametna sela – platforma za rekonstruiranje Gorskog Kotara. Aktivnost “Pametna sela – platforma za rekonstruiranje Gorskog Kotara” podržana je s financijskom podrškom Ministarstva Poljoprivrede u okviru poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godinu.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Ukoliko želite primati bilten Društva Potrošačica, utoliko molimo da ispunite upitnik.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....