Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače?

Napisala:Ana Smoljak

28/05/2024

Dokument New deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača EU i njihovu provedbu na snazi je već nekoliko godina. Međutim, većina potrošačica i potrošača, ali i trgovaca ne zna koje im pogodnosti donosi. 

Ranjivi potrošači, poput starijih građana, mogu biti meta agresivnih trgovaca koji nenaručeno posjećuju njihov dom. Kupite brdski bicikl na online tržištu, ali isporučen je s oštećenim okvirom. Niste znali je da u ovom slučaju niste kupili od trgovaca nego od druge fizičke osobe. Navedeno je samo dio materijala koje smo za informativno-edukativni video „Nove pogodnosti: koje su pogodnosti za potrošače“ snimili u Lukovdol, Vrbovsko.

Projekt “Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače” odobren je kroz javni poziv za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2024. godini.

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....