Obilježen Dan Europe

Napisala:Ana Smoljak

09/05/2024

U Delnicama smo obilježili Dan Europe. Povodom Dana Europe organizirali smo okrugli stol u Gradskoj vijećnici Grada Delnice.

Na okruglom stolu naglasak je bio na političkim institucijama EU i izborima za Europski parlament. U uvodnom dijelu dan je kratki rezime kako je došlo do stvaranja EU. Srž okruglog stola bilo je informiranje i komuniciranje o izborima za Europski parlament. 

Izbori za Europski parlament održat će se u lipnju ove godine. Stoga će se poticati građane da se informiraju i izađu u što većem broju na izbore. Svi mi smo potrošači na koje utječu odluke donesene u Europskim institucijama. U Europskom parlamentu donese se više od 60 % zakona koji se obavezno moraju implementirati u hrvatsko zakonodavstvo.

Zahvaljujemo Srednja škola Delnice, Grad Delnice i Unija potrošača Hrvatske na sudjelovanju na okruglom stolu.

Opći cilj projekta je informiranje građana Gorskog Kotara o EU: europskim institucijama, europskim politikama, europskim pravima i vrijednostima, uključujuću vladavinu prava.

Do današnjeg dana proveli smo 10 edukacija u srednjim školama, organizirali smo konferenciju “Prednosti i opasnosti za potrošač(ic)e u EU i izradili smo edukativni video.

Projekt “Informiranje građana Gorskog Kotara o EU” je podržan s financijskom podrškom Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti udruge Društvo Potrošačica i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...