Upoznajmo svoja potrošačka prava

Napisala:Ana Smoljak

07/05/2024

Provedbom projekta Upoznajmo svoja potrošačka prava“ podignut će se javna svijest o potrošačkim pravima. Navedeno će dovesti do bolje educiranosti i informiranosti potrošača. Ujedno će doprinijeti unapređenju kvalitete života potrošačica i potrošača s područja Grada Vrbovsko.

Potrošači su često u neravnopravnom položaju u odnosu na trgovca. Temeljna informiranost iz područja zaštite potrošačkih prava iznimno je važna da bi potrošač postao ravnopravan partner na tržištu. Projekt je prvenstveno biti usmjeren na umirovljenike zato što su osobe treće životne dobi ranjiva skupina potrošača koja vrlo često „nasjeda“ na nepoštenu poslovnu praksu trgovaca.

U ponedjeljak 6. svibnja ove godine provedeno je prvo predavanje u sklopu projekta “Upoznajmo svoja potrošačka prava”. Predavanje je održano na tematiku Nepoštene poslovne prakse sa svhrom unapređenja i promicanja prava potrošača  sa svrhom podizanja kvalitete života građanki i građana Grada Vrbovsko.

Po projektu “Upoznajmo svoja potrošačka prava” poseban naglasak stavljen na osobe treće životne dobi. Stoga je predavanje na temu Nepoštene poslovne prakse održano u sklopu Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Vrbovsko.

Projekt “Upoznajmo svoja potrošačka prava” je sufinanciran kroz Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u društvenim djelatnostima Grada Vrbovskog za 2024. godinu. Grad Vrbovsko projekt vrijednosti 3.970,00 eura sufinancira s 700,00 eura.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...