Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače?

Napisala:Ana Smoljak

03/06/2024

Nakon što smo materijale za informativno-edukativni video „Nove pogodnosti: koje su pogodnosti za potrošače“ snimili u Lukovdol, Vrbovsko isto smo napravili u Punatu i Krku.

Zakonima Europske unije je nepoštena poslovna praksa zabranjena. Primjerice rezervirate obiteljski odmor u spa hotelu. Po dolasku rečeno vam je da su spa sadržaji zatvoreni zbog renoviranja. New Deal potrošačima u svim državama članicama osigurava pravo na pojedinačne pravne lijekove (kao što je financijska naknada) kada su pogođeni nepoštenom poslovnom praksom.

Morate biti obaviješteni o tome tko vam prodaje proizvode ili usluge u internetskim trgovinima. Kao i o tome je li prodavač trgovac ili drugi potrošač kako biste bili upoznati sa svojim pravima.

Traže ponudu na internetskom tržištu ili mjestu za usporedbu cijena? Većina potrošača gleda samo najbolje rezultate. Stoga je važno da znate koji se kriteriji koriste za rangiranje ponuda. Važno je znati i je li ponuda koja se pojavljuje na stranici za pretraživanje plaćeno oglašavanje.

Projekt “Nove pogodnosti: koje su koristi za potrošače” odobren je kroz javni poziv za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2024. godini.

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....