Zimsko sezonsko sniženje

Napisala:Ana Smoljak

08/02/2024

Zimsko sezonsko sniženje traje do 25. veljače 2024. godine. Popusti su u poslovnicama i Internet trgovini. U kupovini treba biti oprezan. Na što treba posebno paziti kod online kupnje pročitajte u blogu kupnja putem Interneta.

Sniženja su strogo propisana Zakonom. U veljači su cijene najniže, ali je i ponuda najmanja. Tako da ovaj mjesec postoji mogućnost da potrošačice i potrošači uhvate dobar ulov. Međutim,  uz sve to treba dobro pogledati i što se nalazi na cijenama. Uz sniženu cijenu obavezno mora biti istaknuta i najniža cijena u posljednjih 30 dana zbog lakše usporedbe. Također je poželjno kod svakog trgovca provjeriti može li se proizvod vratiti ili zamijeniti. Naime, trgovac nema zakonsku obavezu zamijeniti ispravni proizvod.

Istraživanje koje je provela eurozastupnica Biljana Borzan je pokazalo da čak 97,6 posto građana kupuje na sniženjima, najčešće odjeću i obuću, a oni s najnižim primanjima najčešće hranu.

“U tijeku je zimsko sezonsko sniženje i premda smo uveli niz pravila kako bismo zaštitili građane od prevara, čak 72 posto građana kaže da je naišlo na lažno sniženje. Čak 91,7 posto građana je bilo razočarano sniženjem u trgovini u odnosu na sniženje koje je oglašavano u izlogu. Posebno je zabrinjavajuće što 90,5 posto građana nije ništa napravilo kada je primijetilo lažno sniženje”, kaže Biljana Borzan.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....