Zimsko sezonsko sniženje

Napisala:Ana Smoljak

08/02/2024

Zimsko sezonsko sniženje traje do 25. veljače 2024. godine. Popusti su u poslovnicama i Internet trgovini. U kupovini treba biti oprezan. Na što treba posebno paziti kod online kupnje pročitajte u blogu kupnja putem Interneta.

Sniženja su strogo propisana Zakonom. U veljači su cijene najniže, ali je i ponuda najmanja. Tako da ovaj mjesec postoji mogućnost da potrošačice i potrošači uhvate dobar ulov. Međutim,  uz sve to treba dobro pogledati i što se nalazi na cijenama. Uz sniženu cijenu obavezno mora biti istaknuta i najniža cijena u posljednjih 30 dana zbog lakše usporedbe. Također je poželjno kod svakog trgovca provjeriti može li se proizvod vratiti ili zamijeniti. Naime, trgovac nema zakonsku obavezu zamijeniti ispravni proizvod.

Istraživanje koje je provela eurozastupnica Biljana Borzan je pokazalo da čak 97,6 posto građana kupuje na sniženjima, najčešće odjeću i obuću, a oni s najnižim primanjima najčešće hranu.

“U tijeku je zimsko sezonsko sniženje i premda smo uveli niz pravila kako bismo zaštitili građane od prevara, čak 72 posto građana kaže da je naišlo na lažno sniženje. Čak 91,7 posto građana je bilo razočarano sniženjem u trgovini u odnosu na sniženje koje je oglašavano u izlogu. Posebno je zabrinjavajuće što 90,5 posto građana nije ništa napravilo kada je primijetilo lažno sniženje”, kaže Biljana Borzan.

Možda će vas zanimati..

Potrošačica – nove aktivnosti

Potrošačica – nove aktivnosti

Društvo Potrošačica je prijavilo promidžbenu akitvnost - Informativno edukativni video - "Korelacija potrošača i...

9. izvanredna sjednica Skupštine

9. izvanredna sjednica Skupštine

Društvo Potrošačica je u petak 26. siječnja 2024. održalo 9. izvanrednu sjednicu Skupštine. Dnevni red Skupštine bio...