Volontirajte na ESF projektu

Napisala:Ana Smoljak

01/12/2021

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača provodi projekt Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj UP.04.2.1.11.0035. Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 417.206,70 HRK (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 73.624,70 HRK (15%).

Sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2021—2020 UP.04.2.1.11.0035 u sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva projekta provodit će se, između ostalih, aktivnost Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama.

Unutar aktivnosti Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama izradit će se dva digitalna priručnika. U prvom digitalnom priručniku Društvo Potrošačica obradit će sljedeće teme:

  • Nepoštena poslovna praksa
  • Utjecaj potrošača na zaštitu okoliša

Tražimo volontera/e koji će pod mentorstvom koordinatorice projekta napisati dvije kartice teksta na temu Nepoštena poslovna praksa i/ili dvije kartice na temu Utjecaj potrošača na zaštitu okoliša do 10. siječnja 2022. godine.

O navedenim temama više informacija možete pronaći na web stranici potrosacica.hr  i na youtube kanlu Društva Potrošačica .

Pozivamo sve zainteresirane koji žele steći vrijedno volontersko iskustvo i dodatne stručne kompetencije, ali i saznati nešto više o zaštiti prava potrošača da nam se obrate na potrosacica@potrosacica.hr do 08. prosinca ove godine.

Nadalje, pozivamo sve koji žele nešto više saznati o GDPR-u u OCD da se prijave za sudjelovanje na besplatnoj online radionici koju ćemo također provesti u sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva ovog projekta. Radionica GDPR u OCD će se održati u srijedu 08. prosinca s početkom u 10 sati. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccO4zoXwKVq_FuOvLLrYFy2kO4oNg4DVol7BaCGABCs-8m2g/viewform?usp=sf_link

U veljači iduće godine organizirat ćemo radionicu Krizni menadžment. Za provedbu radionice angažirat ćemo Pučko otvoreno učilište Libar. Društvo Potrošačica pokrit će troškove sudjelovanja (put, smještaj, obroci i program) za četiri osobe. Uz voditeljicu projekta i koordinatoricu projekta na radionici Krizni menadžment moći će sudjelovati još dvije osobe. Volonter koji bude sudjelovao u izradi digitalnog priručnika dobit će mogućnost da sudjeluje na radionici Krizni menadžment.

Unutar aktivnosti Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa) provest će se 11 radionica s ciljem jačanja OCD i dobrog upravljanja u kriznim situacijama.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske.

Možda će vas zanimati..