Volontirajte na ESF projektu

Napisala:Ana Smoljak

01/12/2021

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača provodi projekt Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj UP.04.2.1.11.0035. Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u iznosu 417.206,70 HRK (85%) i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 73.624,70 HRK (15%).

Sukladno Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2021—2020 UP.04.2.1.11.0035 u sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva projekta provodit će se, između ostalih, aktivnost Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama.

Unutar aktivnosti Izrada online i digitalnih priručnika s ciljem edukacije i informiranosti te podršku ranjivim skupinama izradit će se dva digitalna priručnika. U prvom digitalnom priručniku Društvo Potrošačica obradit će sljedeće teme:

  • Nepoštena poslovna praksa
  • Utjecaj potrošača na zaštitu okoliša

Tražimo volontera/e koji će pod mentorstvom koordinatorice projekta napisati dvije kartice teksta na temu Nepoštena poslovna praksa i/ili dvije kartice na temu Utjecaj potrošača na zaštitu okoliša do 10. siječnja 2022. godine.

O navedenim temama više informacija možete pronaći na web stranici potrosacica.hr  i na youtube kanlu Društva Potrošačica .

Pozivamo sve zainteresirane koji žele steći vrijedno volontersko iskustvo i dodatne stručne kompetencije, ali i saznati nešto više o zaštiti prava potrošača da nam se obrate na potrosacica@potrosacica.hr do 08. prosinca ove godine.

Nadalje, pozivamo sve koji žele nešto više saznati o GDPR-u u OCD da se prijave za sudjelovanje na besplatnoj online radionici koju ćemo također provesti u sklopu elementa projekta Jačanje kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva ovog projekta. Radionica GDPR u OCD će se održati u srijedu 08. prosinca s početkom u 10 sati. Prijaviti se možete putem prijavnog obrasca: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSccO4zoXwKVq_FuOvLLrYFy2kO4oNg4DVol7BaCGABCs-8m2g/viewform?usp=sf_link

U veljači iduće godine organizirat ćemo radionicu Krizni menadžment. Za provedbu radionice angažirat ćemo Pučko otvoreno učilište Libar. Društvo Potrošačica pokrit će troškove sudjelovanja (put, smještaj, obroci i program) za četiri osobe. Uz voditeljicu projekta i koordinatoricu projekta na radionici Krizni menadžment moći će sudjelovati još dvije osobe. Volonter koji bude sudjelovao u izradi digitalnog priručnika dobit će mogućnost da sudjeluje na radionici Krizni menadžment.

Unutar aktivnosti Osmišljavanje i provedba izobrazbe i drugih oblika jačanja i unaprjeđenja kapaciteta zaposlenika i/ili volontera OCD za neposredan rad u području zapošljavanja, socijalnog uključivanja i obrazovanja, uključujući prilagodbu poslovanja uz primjenu informacijsko-komunikacijskih tehnologija; poticanje volonterstva u lokalnoj zajednici (organiziranje volonterskih programa) provest će se 11 radionica s ciljem jačanja OCD i dobrog upravljanja u kriznim situacijama.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...