Potrošačica 2/24

Napisala:Ana Smoljak

22/02/2024

Bilten Društva Potrošačica – godina IV – broj 30 – Vrbovsko – veljača 2024.

Kroz Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže Zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini odobrene su nam dvije aktivnosti. Odobrena nam je aktivnost “Korelacija potrošača i zaštite okoliša” i aktivnost “Pametna sela – platfroma za rekonstruiranje Gorskog Kotara”. Cilj aktivnosti je provesti seminar “Pametna sela – platfroma za rekonstruiranje Gorskog Kotara” u petak 17. svibnja u Lukovodlu na Seoski turizam Krizmanić. Budući da su posljedice dosadašnjih obrazaca potrošnje na klimu i okoliš su veliki: troši se energija i povećava emisija CO2, na YouTube kanalu Društva Potrošačica objavit ćemo informativno-edukativni video spot “Korelacija potrošača i zaštite okoliša”. Obje aktivnosti su podržane s financijskom podrškom Ministarstva Poljoprivrede u okviru poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godinu.

Europska komisiju je pripremila Novu strategiju za potrošače te organizira niz ‘potrošačkih dijaloga‘ u državama članicama. Nova strategija za potrošače osmišljena je kako bi osnažila potrošače i istovremeno poboljšala zaštitu potrošača u svim državama članicama. Obuhvaća niz inicijativa usmjerenih na suočavanje s modernim izazovima, poput digitalizacije, održivosti i sigurnosti proizvoda. Putem ‘potrošačkih dijaloga’ jača se bliska suradnja i partnerstva na razini EU-a i nacionalnoj razini.

Još par dana traje zimsko sezonsko sniženje. U ovomjesečnom blogu predsjednica Društva Potrošačica, Ana Smoljak, univ.spec.oec. predlaže potrošačicama i potrošačima da kod svakog trgovca provjere mogu li proizvod vratiti ili zamijeniti. 

Svaki događaj u životu je jedinstven, ali zajedničko im je što je većina povezana s novcem. Sve naše financijske odluke i aktivnosti imaju utjecaj na naše financijsko zdravlje u sadašnjosti i budućnosti. Financijska pismenost je ključna za upravljanje osobnim financijama.

Bilten Društva Potrošačica izrađujemo zahvaljujući financijskoj podršci Primorsko-goranske županije.

Ukoliko želite primati bilten Društva Potrošačica, utoliko molimo da ispunite upitnik.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...