Pametna sela

Napisala:Ana Smoljak

19/04/2024

Po projektu “Informiranje građana Gorskog Kotara o EU” proveli smo sedmu od 12 edukacija. U tri grada Gorskog Kotara provodimo edukacije za mlade osobe između 15 i 20 godina.

Jučer smo proveli edukaciju na temu “Pametna sela” u Moravicama. Edukacija je provedena u suradnji sa Željezničko-tehničkom školom Moravice i Učeničkim domom Moravice. Na edukaciji je sudjelovalo 10 mladih osoba.

Potrebno je ulaganje u digitalne infrastrukture, znanja i vještine u udaljenijim područjima. Ističe se potreba da se sela učine ‘pametnim’, odnosno da se zahvaljujući modernim tehnologijama stvori okruženje koje će stanovnicima ruralnih područja dati iste mogućnosti kakve imaju stanovnici urbanih sredina kada je riječ o gospodarstvu, društvu, obrazovanju, zdravstvu.

Cilj je da se kvaliteta života u ruralnim područjima izjednači s načinom života u gradovima kako bi se došlo do bolje preraspodjele stanovništva u Europi.

Provedbom edukacije “Pametna sela” provedene su četiri edukacije u Moravicama, Vrbovsko.

U tri grada Gorskog Kotara, Čabru, Delnicama i Vrbovskom, provest će se 12 edukacija za mlade osobe između 15 i 20 godina. Edukacije na temu “Europska ideja” provedene su u sva tri grada. Još će biti provedene edukacije na sljedeće teme: “Institucionalna struktura EU”, “Europska prava i vrijednosti” i „Pametna sela“.

Projekt “Informiranje građana Gorskog Kotara o EU” je podržan s financijskom podrškom Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti udruge Društvo Potrošačica i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...