Održan seminar Pametna sela – platforma za rekonstuiranje Gorskog Kotara

Napisala:Ana Smoljak

20/05/2024

Društvo Potrošačica s partnerima Lokalnom akcijskom grupom Gorski Kotar i Zadrugom za etično financiranje organizirala je seminar “Pametna sela – platforma za rekonstruiranje Gorskog Kotara” na Seoski turizam Krizmanić.

Od koncepta pametnih sela najviše će koristi će imati lokalno stanovništvo i poljoprivredni proizvođači. Ruralna područja Gorskog Kotara bogata su prirodnim ljepotama. Promocijom koncepta pametnih sela dobit će na atraktivnosti i modernoj infrastrukturi. 

Cilj pametnih sela je održivi gospodarski razvoj i podizanje životnog standarda stanovništva. Sudionike seminara ZEF je upoznao s korištenjem obnovljivih izvora energije u poljoprivredi i društvenim poduzetništvom kao društveno, ekološki i ekonomsko održivim poslovanjem.

Zadruga otvorena arhitektura prezentirala je zadružno stanovanje. Zadružnim stanovanjem dijele se resursi u zajedničku korist. Tako se ujedno stvara sinergije među stanarima.

Na seminaru je LAG-a Gorski kotar dao više informacija o budućim natječajima LAG-a u novom programskom razdoblju 2023.-2027. Ali i intervencijama koje je LAG uvrstio u svoju Lokalnu razvojnu strategiju.

Aktivnost “Pametna sela – platforma za rekonstruiranje Gorskog Kotara” je podržana s financijskom podrškom Ministarstva Poljoprivrede u okviru poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godinu.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....