Pametna sela – platforma za rekonstruiranje Gorskog Kotara

Naziv aktivnosti: Pametna sela – platforma za rekonstruiranje Gorskog Kotara

Poziv: Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godini

Trajanje projekta: 01. veljače – 31. srpnja 2024. 

Broj ugovora: Klasa: 910-05/23-04/48; Urbroj: 15-23-1

Ukupna vrijednost aktivnsoti: 4.074,75 eura

Nositelj: Društvo Potrošačica

Partneri: Lokalna akcijska grupa Gorski Kotar i Zadruga za etično financiranje

Područje provedbe aktivnosti: Primorsko-goranska županija.

Prioritetno programsko područje: Događanja u trajanju do 3dana-radionice/seminar/okrugli stol

Cilj aktivnosti:

Provesti seminar “Pametna sela – platfroma za rekonstruiranje Gorskog Kotara” u svibnju u Lukovodlu na Seoski turizam Krizmanić.

Opis aktivnosti:

Od koncepta pametnih sela najviše će koristi će imati lokalno stanovništvo i poljoprivredni proizvođači. Ruralna područja Gorskog Kotara bogata su prirodnim ljepotama, a promocijom koncepta pametnih sela dobit će na atraktivnosti i modernoj infrastrukturi. Predsjednica Društva Potrošačica s konceptom pametnih sela upoznala se je 2019. godine kad je bila angažirana kao koordinatorica Hrvatske mreže za ruralni razvoj i kad je izradila sinopis za animirani edukativni video “Pametana sela”. Tijekom 2021. i 2022. provela je tri predavanja na temu pametnih sela te će stečena znanja o konceptu pametnih sela prenijeti sudionicama seminara. Budući da je cilj pametnih sela održivi gospodarski razvoj i podizanje životnog standarda stanovništva, sudionici seminara bit će upoznati s korištenjem obnovljih izvora energije u poljoprivredi, društvenim poduzetništvom kao društveno, ekološki i ekonomsko održivim poslovanjem te zadružnim stanovanjem, odnosno dijeljenjem resursa u zajedničku korist i stvaranjem sinergije među stanarima.

Ciljane skupine:

svi građani i građanke, potrošačice i potrošači s područja Gorskog Kotara

Aktivnost “Pametna sela – platforma za rekonsturiranje Gorskog Kotara” je podržana s financijskom podrškom Ministarstva Poljoprivrede u okviru poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti Nacionalne mreže zajedničke poljoprivredne politike u 2023. godinu.

Možda će vas zanimati..