Edukacija Europska ideja u Čabru

Napisala:Ana Smoljak

20/03/2024

Po projektu “Informiranje građana Gorskog Kotara o EU” proveli smo drugu od 12 edukacija. Edukaciju na temu “Europska ideja” proveli smo u suradnji sa Srednjom školom “Vladimir Nazor” Čabar. Na edukaciji je sudjelovalo 20 mladih osoba.

Suradnja je još jedan važan aspekt izgradnje zajednice. Tijekom stoljeća, Europa je bila poprište krvavih ratova. Samo u razdoblju od 1870. do 1945. godine Francuska i Njemačka borile su se jedna protiv druge tri puta. Brojni europski lideri uvjerili su se kako je jedini način da se očuva mir između njihovih zemalja da ih se gospodarski i politički ujedini.

Sljedeća edukacija na temu “Institucionalna struktura EU” u Čabru na rasporedu je 9. travnja ove godine. Projekt sufinancira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

U tri grada Gorskog Kotara, Čabru, Delnicama i Vrbovskom, provest će se 12 edukacija za mlade osobe između 15 i 20 godina. Edukacije će biti provedene na sljedeće teme: “Europska ideja”, “Institucionalna struktura EU”, “Europska prava i vrijednosti” i „Pametna sela“.

Projekt “Informiranje građana Gorskog Kotara o EU” je podržan s financijskom podrškom Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Sadržaj ove objave u isključivoj je odgovornosti udruge Društvo Potrošačica i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Ministarstva.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...