Završena provedba projekta Potrošačka školica 2024.

Napisala:Ana Smoljak

30/06/2024

Sa zadnjim danom lipnja završila je provedba projekta Potrošačka školica 2024. Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufinancirala je Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na začelju EU po educiranosti i informiranosti potrošača. Stoga je svrha projekta obrazovanje potrošačica i potrošača o temeljnim potrošačkim pravima.

U emisiji “Planet Ri” na Kanalu Ri potrošači su se upoznali s radom Društva Potrošačica. Saznali su da smo u šest godina proveli četrdesetak projekata. Surađujemo s Pravnom klinikom Pravnog fakulteta u Rijeci.

Potrošači su dobili i odgovore na važne potrošačke teme. Što napraviti kad dostavljeni proizvod nije identičan naručenom proizvodu? Što kod se putem Interneta naruči proizvod koji nije serijske proizvodnje? Što napraviti kad su zavedeni i donesli odluku o kupnji koji inače ne bi donijeli? Što je važno znati kada se kupuju kućanski proizvodi? Ako ste propustili emisiju, odgovore potražite na YouTube pod nazivom Društvo Potrošačica i njihova Potrošačka školica.

Gostovanje u emisiji “Planet Ri” realizirano je zahvaljujući Primorsko-goranskoj županiji.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...