Za Babine gore zdravlje – treća tematska emisija

Napisala:Ana Smoljak

26/03/2021

Početkom veljače započeli smo provoditi tromjesečni projekt Za Babine gore zdravlje. Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je i snimanje, produkcija i emitiranje tri tematskih emisija.

I treća, zadnja tematska emisija s ekspertom u sklopu projekta “Za Babine gore zdravlje” je snimljena. Gošća je bila Mirna Međimorec iz Krizni eko stožer Marišćina .

Županijski centar gospodarenja otpadom Marišćina izrađen je na vodozaštitnoj zoni, nije izrađena revizija studije utjecaja na okoliš te je stoga nepoznato koliko ŽCGO Marišćina ugrožava tlo, vodu, zrak te samim time i zdravlje lokalnog stanovništva. Iako je došlo do enormnog povećanja cijene komunalnih usluga, ŽCGO Marišćina posluje s gubitkom.

Emisiju pogledajte u nedjelju 11.04.2021. u 19:40 na Trend TV.

Projekt „Za Babine gore zdravlje” je podržan s 4.918 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Active-citizens-fund-1024x358.jpeg

Projekt provode:

  • Udruga građana “Pravica”
  • Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske

Možda će vas zanimati..