Uloga revizije u poslovanju OCD

Napisala:Ana Smoljak

29/06/2022

Danas, 29. lipnja proveli smo desetu po redu od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta udruga. Radionice se provode u sklopu projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj. Radionicu je provela koordinatorica projekta Ana Smoljak.

U sklopu radionice na temu Uloga revizije u poslovanju OCD obrađene su teme:

  1. Polugodišnji financijski izvještaj
  2. Rebalans financijskog plana
  3. Uvid u financijske izvještaje
  4. Vrednovanje / evaluacija

Sudionici radionice saznali su da polugodišnji financijski izvještaj sastavlja OCD koja vodi dvojno knjigovodstvo. Ali i da polugodišnji financijski izvještaj predaju i OCD koje su stekle uvjete za vođenje jednostavnog knjigovodstva i primjenu novčanog računovodstvenog načela, koje su se odlučile voditi dvojno knjigovodstvo.

Na radionici je podsjećeno da je OCD do kraja tekuće godine obavezna donesti financijski plan za iduću godinu. Nemoguće je predvidjeti koji će projekti biti odobreni za financiranje i koliki iznosi, odnosno koji neće biti odobreni za financiranje po izradi financijskog izvješća preporuča se izrada rebalansa financijskog plana.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..