Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača putem radio emisija

Napisala:Ana Smoljak

12/06/2021

Provodimo projekt “Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača”. Cilj projekta je educirati i informirati potrošače o pravima potrošača, o sklapanju ugovora putem elektroničkih medija i o nepoštenoj poslovnoj praksi.

Tijekom deset mjeseci provedbe projekta snimit će se i emitirati tri radio emisija Poriluk s ciljem senzibilizacije potrošača o zaštiti prava potrošača. Prva radio emisija Poriluk je snimljena i emitirana je 10. svibnja ove godine na pet lokalnih radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar. 

Indikativni raspored emitiranja radio emisija:

  1. svibanj 2021.
  2. rujan 2021.
  3. prosinac 2021.

Budući da smo u utorak 08. lipnja organizirali panel diskusiju “Jesu li potrošači regulatori tržišta?” na kojoj su gostovali:

  • Marina Novaković-Matanić, predsjednica udruge “KORANA” – udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca
  • Andro Marčev i Gordana Kulišić, predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti
  • Dimitrije Birač, vijećnik Grada Karlovca.

u dogovoru s voditeljem emisije Poriluk, snimit ćemo još jednu emisiju u kojoj će se dati osvrt na panel diskusiju i zaključke s nje. Radio emisiju Poriluk u kojoj će biti govora o aplikaciji HAKOMetar, infrastrukturi operatora na privatnom vlasništvu, financijskom opismenjavanju osnovnoškolaca, ali i oporezivanju komercijalnih pošiljki male vrijednosti možete poslušati u ponedjeljak 14. lipnja na sljedećim radio postajama: radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar.

Projekt „Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača” je podržan s 3.000 kuna financijske podrške Primorsko-goranske županije u okviru javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2021. godini. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..