Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača putem radio emisija

Napisala:Ana Smoljak

12/06/2021

Provodimo projekt “Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača”. Cilj projekta je educirati i informirati potrošače o pravima potrošača, o sklapanju ugovora putem elektroničkih medija i o nepoštenoj poslovnoj praksi.

Tijekom deset mjeseci provedbe projekta snimit će se i emitirati tri radio emisija Poriluk s ciljem senzibilizacije potrošača o zaštiti prava potrošača. Prva radio emisija Poriluk je snimljena i emitirana je 10. svibnja ove godine na pet lokalnih radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar. 

Indikativni raspored emitiranja radio emisija:

  1. svibanj 2021.
  2. rujan 2021.
  3. prosinac 2021.

Budući da smo u utorak 08. lipnja organizirali panel diskusiju “Jesu li potrošači regulatori tržišta?” na kojoj su gostovali:

  • Marina Novaković-Matanić, predsjednica udruge “KORANA” – udruge za zaštitu potrošača Grada Karlovca
  • Andro Marčev i Gordana Kulišić, predstavnici Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti
  • Dimitrije Birač, vijećnik Grada Karlovca.

u dogovoru s voditeljem emisije Poriluk, snimit ćemo još jednu emisiju u kojoj će se dati osvrt na panel diskusiju i zaključke s nje. Radio emisiju Poriluk u kojoj će biti govora o aplikaciji HAKOMetar, infrastrukturi operatora na privatnom vlasništvu, financijskom opismenjavanju osnovnoškolaca, ali i oporezivanju komercijalnih pošiljki male vrijednosti možete poslušati u ponedjeljak 14. lipnja na sljedećim radio postajama: radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar.

Projekt „Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača” je podržan s 3.000 kuna financijske podrške Primorsko-goranske županije u okviru javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2021. godini. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...