Rujanski newsletter

Napisala:Ana Smoljak

22/09/2022

U utorak 20. rujna distribuiran je rujanski newsletter. Rujanski newsletter predstavlja jedinice lokalne samouprave u čijim savjetodavnim tijelima za zaštitu potrošača Društvo Potrošačica ima svoje predstavnike sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

Javnopravno tijelo koje obavlja regulatorne poslove u pogledu javnih usluga dužno je osnovati savjetodavno tijelo u čijem radu sudjeluje i predstavnik udruge za zaštitu potrošača te na transparentan, objektivan i ne diskriminirajući način, nakon mišljenja savjetodavnog tijela, donositi odluke koje se odnose na zaštitu prava potrošača. Savjetodavna tijela i povjerenstva za reklamaciju potrošača u kojima imamo svoje predstavnike objavljujemo sukladno čl. 26 st. 8.  na web stranici. Pogledajte prethodno spomenuti popis javnopravnih tijela i trgovaca .

Bavi se i institucionalnim okvirom zaštite potrošača u Hrvatskoj. Temeljem čl. 133 Zakona o zaštiti potrošača Jedinice lokalne samouprave dužne su na svom području poduzimati mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti u području zaštite potrošača. Koje su to mjere i aktivnosti dužne poduzimati pročitajte u blogu pod nazivom Institucionalni okvir zaštite potrošača.

Aktivnost izrade newslettera financijski podržava Primorsko – goranska županija.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...