Rujanski newsletter

Napisala:Ana Smoljak

22/09/2022

U utorak 20. rujna distribuiran je rujanski newsletter. Rujanski newsletter predstavlja jedinice lokalne samouprave u čijim savjetodavnim tijelima za zaštitu potrošača Društvo Potrošačica ima svoje predstavnike sukladno Zakonu o zaštiti potrošača.

Javnopravno tijelo koje obavlja regulatorne poslove u pogledu javnih usluga dužno je osnovati savjetodavno tijelo u čijem radu sudjeluje i predstavnik udruge za zaštitu potrošača te na transparentan, objektivan i ne diskriminirajući način, nakon mišljenja savjetodavnog tijela, donositi odluke koje se odnose na zaštitu prava potrošača. Savjetodavna tijela i povjerenstva za reklamaciju potrošača u kojima imamo svoje predstavnike objavljujemo sukladno čl. 26 st. 8.  na web stranici. Pogledajte prethodno spomenuti popis javnopravnih tijela i trgovaca .

Bavi se i institucionalnim okvirom zaštite potrošača u Hrvatskoj. Temeljem čl. 133 Zakona o zaštiti potrošača Jedinice lokalne samouprave dužne su na svom području poduzimati mjere i aktivnosti iz svoje nadležnosti u području zaštite potrošača. Koje su to mjere i aktivnosti dužne poduzimati pročitajte u blogu pod nazivom Institucionalni okvir zaštite potrošača.

Aktivnost izrade newslettera financijski podržava Primorsko – goranska županija.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Koncept pamenih sela

Koncept pamenih sela

U organizaciji Međimurskog potrošača u utorak 4.10.2022. smo u Čakovcu održali predavanje na temu "Pametna sela"....

Pametno sa svojim novcem

Pametno sa svojim novcem

U suradnji sa Željezničko-tehničkom školom Moravice u četvrtak 29. rujna proveli smo radionicu za mlade Pametno sa...