Provedene radionice za mlade u Moravicama

Napisala:Ana Smoljak

01/06/2022

Društvo Potrošačica je s partnerima na EU projektu Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj provelo radionice za mlade u tri županije. U travnju smo s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centarom za edukaciju i informiranje potrošača proveli radionice u Slavonskom Brodu, a u svibnju u Osijeku. Treći tunus radionica za mlade proveden je danas, 01. lipnja u suradnji sa Željezničkom-tehničkom školom Moravice.

Radionicu na temu predstavi se poslodavcu provela je koordinatorica projekta Ana Smoljak iz Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske. U sklopu radionice obradila je sljedeće teme: izrada molbe za posao, životopis i najčešća pitanja na razgovoru za posao. Cilj ove radionice bio je usvajanje temeljnih metoda i upoznavanje specifičnosti kod predstavljanja potencijalnom poslodavcu.

Radionicu na temu samozapošljavanje provela je suradnica na projektu Anamarija Krišto iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača. Fokus ove radionice bio je osnažiti mlade osobe s naglaskom na važnost samoinicijative, volontiranja i osobnog angažmana i aktivnog informiranja. U sklopu radionice mladi su u grupama radili poslovni plan. 

Radionicu na temu cjeloživotno učenje provela je suradnica na projektu Martina Škorić iz Udruge za pravnu pomoć. U današnje doba nužno je cjeloživotno učenje kako bi bili konkurentniji i jačali samopouzdanje.

Vjerujemo da smo ovom obrađenom tematikom osnažili i informirali mlade za budući izlazak na tržište rada kako bi se što bolje predstavili budućem poslodavcu, bili konkurentni na tržištu, cijenili svoje znanje i vještine i radili na njima te se eventualno upustili u poduzetničke vode i ostvarili svoje planove i ideje na dobrobit pojedinca i zajednice.

Zahvaljujemo se Željezničko-tehničkoj školi Moravice na susretljivosti.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..