Provedene radionice za mlade u Moravicama

Napisala:Ana Smoljak

01/06/2022

Društvo Potrošačica je s partnerima na EU projektu Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj provelo radionice za mlade u tri županije. U travnju smo s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centarom za edukaciju i informiranje potrošača proveli radionice u Slavonskom Brodu, a u svibnju u Osijeku. Treći tunus radionica za mlade proveden je danas, 01. lipnja u suradnji sa Željezničkom-tehničkom školom Moravice.

Radionicu na temu predstavi se poslodavcu provela je koordinatorica projekta Ana Smoljak iz Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske. U sklopu radionice obradila je sljedeće teme: izrada molbe za posao, životopis i najčešća pitanja na razgovoru za posao. Cilj ove radionice bio je usvajanje temeljnih metoda i upoznavanje specifičnosti kod predstavljanja potencijalnom poslodavcu.

Radionicu na temu samozapošljavanje provela je suradnica na projektu Anamarija Krišto iz Centra za edukaciju i informiranje potrošača. Fokus ove radionice bio je osnažiti mlade osobe s naglaskom na važnost samoinicijative, volontiranja i osobnog angažmana i aktivnog informiranja. U sklopu radionice mladi su u grupama radili poslovni plan. 

Radionicu na temu cjeloživotno učenje provela je suradnica na projektu Martina Škorić iz Udruge za pravnu pomoć. U današnje doba nužno je cjeloživotno učenje kako bi bili konkurentniji i jačali samopouzdanje.

Vjerujemo da smo ovom obrađenom tematikom osnažili i informirali mlade za budući izlazak na tržište rada kako bi se što bolje predstavili budućem poslodavcu, bili konkurentni na tržištu, cijenili svoje znanje i vještine i radili na njima te se eventualno upustili u poduzetničke vode i ostvarili svoje planove i ideje na dobrobit pojedinca i zajednice.

Zahvaljujemo se Željezničko-tehničkoj školi Moravice na susretljivosti.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. Projekt financira Europska unija kroz Europski socijalni fond. Projekt financira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača. 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Bolesti probavnog sustava

Bolesti probavnog sustava

Bolesti probavnoga sustava zauzimaju četvrto mjesto među najčešćim uzrocima smrti. Stoga su važan javnozdravstveni...

Uloga revizije u poslovanju OCD

Uloga revizije u poslovanju OCD

Danas, 29. lipnja proveli smo desetu po redu od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta udruga. Radionice...