Provedeno predavanje u Čakovcu

Napisala:Tea Flajnik

25/05/2022

Dana 24. 5. 2022. predstavnici Društva Potrošačica na čelu s predsjednicom Anom Smoljak  održali su predavanje u Čakovcu u multimedijalnoj dvorani TICM 1. Ana Smoljak održala je predavanje na temu Financijsko ponašanje, a Tihana Božić i Tea Flajnik Uvođenje eura u Republiku Hrvatsku.

Organizatori ovog događaja su Međimurski potrošač udruga za zaštitu potrošača i naša udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske. Partneri su Tehnološko – inovacijski centar Međimurje te općine i gradovi Međimurske županije.

S obzirom da je znanje mladih o financijskoj pismenosti u Hrvatskoj vrlo slabo, predsjednica Društva Potrošačica je vrlo zanimljivom temom  nastojala objasniti mladim studentima na što sve moraju pripaziti prilikom podizanja kredita i o čemu se informirati prije konačne odluke. Objasnila im je na koji način isplanirati svoj budžet i kako donositi pravilne financijske odluke kako bi se izbjegli financijski problemi koji mogu nastupiti zbog nedostatka znanja i informiranosti. Interaktivnim razgovorom uključila je studente u raspravu te je svatko mogao postaviti pitanje na koje je dobio korisni savjet i odgovor.

Kako se Hrvatska nalazi u razdoblju pripreme uvođenja eura u Hrvatsku, Tihana Božić i Tea Flajnik informirale su prisutne o samom tijeku uvođenja eura, obvezi dvojnog iskazivanja cijena, kako se zaštititi kao potrošači u tom preiodu te koje su odgovornosti pojedinih dionika u razdoblju koje slijedi.  Kao udruga za zaštitu potrošača imamo potrebu i moralnu obvezu što više informirati potrošačice i potrošače i pripremiti ih za to razdoblje kako bi ga svi spremno dočekali i kako bi se izbjegli eventualni problemi zbog neinformiranosti. Također i u budućnosti nastaviti ćemo provoditi takve aktivnosti koje se tiču uvođenja eura u Hrvatsku kako bi smo se na vrijeme svi informirali o promjenama koje slijede i  time zaštitili potrošačice i potrošače.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....