Provedena radionica Krizni menadžment

Napisala:Ana Smoljak

07/02/2022

Dana 2. veljače ove godine u Pučkom učilištu Libar u Slavonskom brodu u sklopu projekta “Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj” provedena je peta od jedanaest radionica s ciljem izgradnje kapaciteta OCD . Projekt se bavi izgradnjom kapaciteta Organizacija civilnog društva (OCD) za provedbu politike zaštite potrošača u Hrvatskoj. Aktivnosti projekta provode se u tri županije: Primorsko-goranske, Brodsko-posavske i Osječko-baranjske.

Na radionici upravljanje OCD kroz krizni menadžment bilo je prisutno 12 sudionika, predstavnika pet organizacija civilnog društva. Uz Društvo Potrošačica i partnere na projektu Udrugu za pravnu pomoć i Centar za edukaciju i informiranje potrošača, radionici su prisustvovali voditelj Lokalne akcijske grupe Slavonska Ravnica i predstavnica udruge Centar za razvoj ravnica.

Ciljevi radionice bili su detaljnije pojasniti što je krizni menadžment, upravljanje rizicima te likvidnost i planiranje novčanog tijeka. Pobliže su objašnjeni egzistencijalni ciljevi organizacije odnosno dana je korelacija između likvidnosti, uspjeha i potencijala uspjeha.

Nelikvidnost nije samo kratkotrajni problem plaćanja, već je to i problem financijske nestabilnosti, te se govori o krizi likvidnosti kao obliku operativne krize. Poslovanje s gubitkom odražava krizu uspjeha kao oblika operativne krize. Ako nedostaju potencijali uspjeha, tada to vodi gubitku sposobnosti organizacije da djeluje u smjeru rješavanja problema, odnosno ostvarivanja ciljeva zbog kojih je osnovana.

Obrađena je tematika kriznih situacija u OCD-ovima, s naglaskom da se definiraju čimbenici koji utječu na krizne situacije, preventivna rješenja – kako djelovati da se krizne situacije na vrijeme predvide, te je stavljen naglasak na same ljudske kapacitete udruga koji najviše mogu djelovati u kriznim situacijama uz dobru strategiju i planiranje.

Dana 15. veljače 2022. godine provest ćemo online radionicu Radno pravo. Za sudjelovanje na besplatnoj radionici Radno pravo potrebno se je prijaviti putem prijavnog obrasca.

Ukupna vrijednost projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj iznosi 490.831,40 HRK. U potpunosti ga financira Europska unija kroz Europski socijalni fond i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt provodi Društvo Potrošačica s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i Centrom za edukaciju i informiranje potrošača.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Upoznajmo nove EU zakone

Upoznajmo nove EU zakone

Kroz projekt "Upoznajmo svoja potrošačka prava" koji je sufinanciran kroz od Grada Vrbovskog sa 700,00 eura podižemo...