Podržimo domaće proizvođače

Napisala:Ana Smoljak

17/03/2020

Otkako je priopćeno da broj zaraženih korona virusom raste, iako Krizni stožer upozorava da nema mjesta panici i da će se nastaviti normalna opskrba trgovina potrošačice i potrošači nezaustavljivo kupuju zalihe hrane. Kako bi se izbjegli učestali odlasci u nabavu, odnosno kako se ne bi nepotrebno bili u kontaktu s većim brojem ljudi, dobro je imati veću količinu zalihe hrane od uobičajene. Međutim, to ne znači da treba kupovati sve što vidite na policama.

Prije odlaska u kupnju razmišljajte logički, postupite racionalno. Vlada poručuje da su trgovački lanci opskrbljeni zalihama hrane. Ako se ipak odlučite za kupnju u većim količinama, razmišljate o kupnji namirnica koje neće propasti. Tako umjesto svježeg povrća, kupite smrznuto.

Potrošačice i potrošači kupovati domaće, hrvatske proizvode u ovim teškim vremenima važnije je nego ikada. Ne samo da je provjereno i kvalitetno već omogućava da domaći proizvođači zadrže posao. Naime, kupnjom domaćeg proizvoda zadržavaju se i otvaraju nova radna mjesta, smanjuje se negativna platna bilanca države s jedne strane. S druge strane, autohtonim proizvodima dajemo dodatnu vrijednost hrvatskom proizvodu što sve više postaje komparativna prednost i kvalitetan znak brendiranja.

U Božjoj blizini nema straha. Nije li Isus nahranio 5000 ljudi sa samo pet kruha i dvije ribe?! Svi jedoše i nasitiše se. Pokupiše što preteče: punih dvanaest košara ulomaka. A jelo je oko pet tisuća ljudi, osim žena i djece. Stoga ne stvarajmo nepotrebne zalihe hrane. Budimo oprezni, slušajmo upute Kriznog stožera, te odaberimo Višnjega sebi za okrilje.

Možda će vas zanimati..

Izdali smo novi newsletter

Izdali smo novi newsletter

Aktivnost izrade newslettera financijski podržava Primorsko – goranska županija. Kako se 9. svibnja obilježava Dan...

Najava: Izlazi novi newsletter

Najava: Izlazi novi newsletter

Aktivnost izrade newslettera financijski podržava Primorsko – goranska županija.  S obzirom na to da se 9. 5....