Podržimo domaće proizvođače

Napisala:Ana Smoljak

17/03/2020

Otkako je priopćeno da broj zaraženih korona virusom raste, iako Krizni stožer upozorava da nema mjesta panici i da će se nastaviti normalna opskrba trgovina potrošačice i potrošači nezaustavljivo kupuju zalihe hrane. Kako bi se izbjegli učestali odlasci u nabavu, odnosno kako se ne bi nepotrebno bili u kontaktu s većim brojem ljudi, dobro je imati veću količinu zalihe hrane od uobičajene. Međutim, to ne znači da treba kupovati sve što vidite na policama.

Prije odlaska u kupnju razmišljajte logički, postupite racionalno. Vlada poručuje da su trgovački lanci opskrbljeni zalihama hrane. Ako se ipak odlučite za kupnju u većim količinama, razmišljate o kupnji namirnica koje neće propasti. Tako umjesto svježeg povrća, kupite smrznuto.

Potrošačice i potrošači kupovati domaće, hrvatske proizvode u ovim teškim vremenima važnije je nego ikada. Ne samo da je provjereno i kvalitetno već omogućava da domaći proizvođači zadrže posao. Naime, kupnjom domaćeg proizvoda zadržavaju se i otvaraju nova radna mjesta, smanjuje se negativna platna bilanca države s jedne strane. S druge strane, autohtonim proizvodima dajemo dodatnu vrijednost hrvatskom proizvodu što sve više postaje komparativna prednost i kvalitetan znak brendiranja.

U Božjoj blizini nema straha. Nije li Isus nahranio 5000 ljudi sa samo pet kruha i dvije ribe?! Svi jedoše i nasitiše se. Pokupiše što preteče: punih dvanaest košara ulomaka. A jelo je oko pet tisuća ljudi, osim žena i djece. Stoga ne stvarajmo nepotrebne zalihe hrane. Budimo oprezni, slušajmo upute Kriznog stožera, te odaberimo Višnjega sebi za okrilje.

Možda će vas zanimati..

Predstavnička tužba

Predstavnička tužba

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluku o odabiru udruga i drugih pravnih oblika udruživanja...