Osnaživanje potrošača u energetskoj tranziciji

Napisala:Ana Smoljak

17/03/2023

Svjetski dan prava potrošača tradicionalno se obilježava svake godine. Svrha je jačanja svijesti o pravima potrošača te promicanja aktivne rasprave s ciljem unapređenja potrošačke politike.

Povodom Svjetskog dana prava potrošača Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom organiziralo je konferenciju „Osnaživanje potrošača u energetskoj tranziciji”.

Jedan od ključnih prioriteta Nacionalnog programa zaštite potrošača za razdoblje od 2021. do 2024. je poticanje politike održive potrošnje i energetske učinkovitosti.

Cilj ovogodišnje konferencije je podići svijest potrošača o važnosti energetske tranzicije te unaprijediti zaštitu prava potrošača na energetskom tržištu. Uz razvrstavanje otpada korištenje energije iz obnovljivih izvora te ulaganje u energetsku učinkovitost je aktivnost koja ima najveći učinak na zaštitu okoliša i održivu potrošnju.

Izrađen je informativni letak u kojem potrošači mogu pronaći sve potrebne informacije o svojim pravima, praktične savjete kako uštedjeti energiju te što u slučaju pritužbe. Letak možete preuzeti na ovdje.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...