Održana javna tribina “Nepoštena poslovna praksa”

Napisala:Ana Smoljak

16/10/2021

Danas smo u Čabru održali javnu tribinu “Nepoštena poslovna praksa”. Svi smo mi potrošači, a budući da je politika zaštite potrošača jedna od prioritetnih politika EU na današnjoj tribini  bilo je govora o zakonskom okviru koji nas, potrošačice i potrošače, štiti od nepoštene poslovne prakse.

Temeljem dokumenta New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu nepoštena poslovna praksa uključuje agresivnu poslovnu praksu i zavaravajuću poslovnu praksu koja se dijeli na zavaravajuće radnje i zavaravajuća propuštanja.

Na javnoj tribini potrošači su educirani i informirani o tome ‘Što je zavaravajuća poslovna praksa?’, ‘Što je agresivna poslovna praksa?’, ‘Koje su okolnosti na koje se zavaravajuća poslovna praksa odnosi?’. Također su educirani o tome koji postupci predstavljaju agresivnu poslovnu praksu.

Na kraju javne tribine “Nepoštena poslovna praksa” potrošačice i potrošači su saznali kako postupiti kada sumnjaju da je trgovčeva poslovna praksa nepoštena.

Javnu tribinu „Nepoštena poslovna praksa“ financirala je Primorsko-goranska županija. Grad Čabar je besplatno ustupio prostor u Kaštelu Petra Zrinskog za održavanje javne tribine.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...