Održana javna tribina “Nepoštena poslovna praksa”

Napisala:Ana Smoljak

16/10/2021

Danas smo u Čabru održali javnu tribinu “Nepoštena poslovna praksa”. Svi smo mi potrošači, a budući da je politika zaštite potrošača jedna od prioritetnih politika EU na današnjoj tribini  bilo je govora o zakonskom okviru koji nas, potrošačice i potrošače, štiti od nepoštene poslovne prakse.

Temeljem dokumenta New Deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu nepoštena poslovna praksa uključuje agresivnu poslovnu praksu i zavaravajuću poslovnu praksu koja se dijeli na zavaravajuće radnje i zavaravajuća propuštanja.

Na javnoj tribini potrošači su educirani i informirani o tome ‘Što je zavaravajuća poslovna praksa?’, ‘Što je agresivna poslovna praksa?’, ‘Koje su okolnosti na koje se zavaravajuća poslovna praksa odnosi?’. Također su educirani o tome koji postupci predstavljaju agresivnu poslovnu praksu.

Na kraju javne tribine “Nepoštena poslovna praksa” potrošačice i potrošači su saznali kako postupiti kada sumnjaju da je trgovčeva poslovna praksa nepoštena.

Javnu tribinu „Nepoštena poslovna praksa“ financirala je Primorsko-goranska županija. Grad Čabar je besplatno ustupio prostor u Kaštelu Petra Zrinskog za održavanje javne tribine.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...