Newsletter: hrana

Napisala:Ana Smoljak

30/11/2022

U utorak 29. studenog 2022. ove godine distribuirali smo novi newsletter. Tema novog newslettera je hrana.

Jeste li ste svjesni da se u EU godišnje baci oko 88 milijuna tona hrane? Da ista nije bačena nahranila bi oko 3 milijarde ljudi. Svrha i cilj animiranog edukativnog video „Smanji otpad od hrane“ je educirati stanovništvo da promjenom ponašanja mogu značajno smanjiti otpad od hrane kojega se u RH odloži oko 400.000 tona svake godine.

Europska agencija za sigurnost hrane (EFSA) i Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH) provode edukativnu kampanju namijenjenu potrošačima: „EU bira sigurnu hranu“. Kampanja se bavi sigurnošću hrane kao jednom od najvažnijih stavki potrošača u odabiru i pripremi hrane.

Sukladno Pravilniku o ambalaži i otpadnoj ambalaži, plastičnim proizvodima za jednokratnu uporabu i ribolovnom alatu koji sadrži plastiku plaćat ćemo naknadu za lagane plastične vrećice u koje stavljamo voće i povrće, a uvest će se i povratna naknada za još dvije kategorije pakiranja.

Uključite se u e-savjetovanje o Pravilniku o ambalaži i otpadnoj ambalaži, plastičnim proizvodima za jednokratnu uporabu i ribolovnom alatu koji sadrži plastiku do 10. prosinca 2022. godine.

Aktivnost izrade newslettera financijski podržava Primorsko – goranska županija.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..