Animirani edukativni video Smanji otpad od hrane

Naziv projekta: Animirani edukativni video Smanji otpad od hrane

Poziv: Poziv za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana NRM – 2021.-2022., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2022. godinu koja se sufinancira sredstvima Mjere 20 “Tehnička pomoć” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022.

Trajanje projekta: 01. kolovoza – 31. listopada 2022. 

Broj ugovora: Klasa: 910-05/21-04/3; Urbroj: 525-07/272-22-3.

Ukupna vrijednost projekta: 24.843,75 kn.

Nositelj: Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske.

Područje provedbe projekta: Primorsko-goranska županija.

Prioritetno programsko područje: Promidžbene aktivnosti

Cilj projekta:

Izraditi animirani edukativni video “Smanji otpad od hrane” putem kojeg će se educirati stanovništvo da promjenom ponašanja mogu značajno smanjiti otpad od hrane.

Opis projekta:

Klimatske promjene predstavljaju veliki izazov ostvarenju ciljeva EU o održivosti te očuvanju bioraznolikosti. Europski zeleni plan i Strategija od polja do stola ističu prioritet ostvarivanja održivosti prehrambenog sustava. Da bi se postigla održivost, ali i doprinijelo viziji Europske komisije za ruralna područja do 2040. godine, nužno je pronaći rješenje za problem bacanja hrane. Smanjenjem bacanja hrane pridonosi se uštedi resursa uloženih u njezinu proizvodnju. Uz Europsku komisiju i Ujedinjeni narodi su postavili Cilj održivog razvoja 12.3. koji nalaže da se do 2030. prepolovi bacanje hrane po stanovniku.
Izradit će se animirani edukativni video “Smanji otpad od hrane”. Educirat će se stanovništvo da promjenom ponašanja mogu značajno smanjiti otpad od hrane. U RH se svake godine odloži oko 400.000 tona hrane.

Ciljane skupine:

potrošačice i potrošači koji promjenom svojih navika mogu uvelike doprinijeti smanjenju bacanja hrane a samim time utjecati na klimatske promjene i dugoročnu viziju za razvoj ruralnih područja do 2040. godine.

Aktivnost animirani edukativni video “Smanji otpad od hrane” je podržana s financijskom podrškom Ministarstva Poljoprivrede u okviru poziva za podnošenje prijedloga aktivnosti u provedbi Akcijskog plana NRM – 2021.-2022., godišnjeg provedbenog akcijskog plana Mreže za 2022. godinu koja se sufinancira sredstvima Mjere 20 “Tehnička pomoć” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2022.

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Nacionalne ruralne mreže. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Ministarstva Poljoprivrede.

Možda će vas zanimati..

Potrošački ugovorni odnosi

Potrošački ugovorni odnosi

Naziv projekta: Potrošački ugovorni odnosi Poziv: Javni natječaj za predlaganje programa javnih potreba u...

Kolektivna pravna zaštita

Kolektivna pravna zaštita

Naziv projekta: Kolektivna pravna zaštita Poziv: Javni poziv za sufinanciranje programa i projekata u području...