Zaštita potrošača

Napisala:Ana Smoljak

08/06/2020

Konferencija “Zaštita potrošača” održat će se 15. lipnja 2020. s početkom u 9:30 u Villi Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija. Potrošači će saznati koja je uloga potrošača u prevenciji bacanja hrane. Centar za educiranje i informiranje potrošača educirat će potrošače kako mogu smanjiti bacanje hrane, odnosno kako mogu smanjivanjem kuhinjskog otpada doprinijeti ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Na konferenciji „Zaštita potrošača“ Društvo Potrošačica će potrošači upoznati s dokumentima EU:

  • Zaštita potrošača u EU – 10 temeljnih načela
  • New deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu
  • Direktiva o plastici

Budući da je Društvo Potrošačica izmjenama Statuta Društvo proširilo područje djelovanja i na zaštitu zdravlja, na konferenciji “Zaštita potrošača” gostovat će dr. Saša Srića, internist i pulmolog koji će prisutne upoznati sa značajem Domova zdravlja u zaštiti prava pacijenata.

S obzirom na to da zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID 19 na konferenciji Zaštita potrošača može sudjelovati ograničen broj potrošačica i potrošača, pozivamo potrošač(ic)e da se prijave kako bi si osigurali mjesto na konferenciji.

Manifestaciju Konferencija Zaštita potrošača financira Primorsko-goranska županija s HRK 3.000,00 kroz Javni poziv za dodjelu sredstva putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događanja koja se provode od 01.01. – 30.06.2020. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju u 2020. godini. Prostor za održavanje konferencije Zaštita potrošača osigurao je Grad Opatija.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...