Zaštita potrošača

Napisala:Ana Smoljak

08/06/2020

Konferencija “Zaštita potrošača” održat će se 15. lipnja 2020. s početkom u 9:30 u Villi Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija. Potrošači će saznati koja je uloga potrošača u prevenciji bacanja hrane. Centar za educiranje i informiranje potrošača educirat će potrošače kako mogu smanjiti bacanje hrane, odnosno kako mogu smanjivanjem kuhinjskog otpada doprinijeti ostvarivanju ciljeva održivog razvoja.

Na konferenciji „Zaštita potrošača“ Društvo Potrošačica će potrošači upoznati s dokumentima EU:

  • Zaštita potrošača u EU – 10 temeljnih načela
  • New deal za potrošače: Komisija jača prava potrošača i njihovu provedbu
  • Direktiva o plastici

Budući da je Društvo Potrošačica izmjenama Statuta Društvo proširilo područje djelovanja i na zaštitu zdravlja, na konferenciji “Zaštita potrošača” gostovat će dr. Saša Srića, internist i pulmolog koji će prisutne upoznati sa značajem Domova zdravlja u zaštiti prava pacijenata.

S obzirom na to da zbog epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom COVID 19 na konferenciji Zaštita potrošača može sudjelovati ograničen broj potrošačica i potrošača, pozivamo potrošač(ic)e da se prijave kako bi si osigurali mjesto na konferenciji.

Manifestaciju Konferencija Zaštita potrošača financira Primorsko-goranska županija s HRK 3.000,00 kroz Javni poziv za dodjelu sredstva putem pokroviteljstva, financiranja manifestacija i drugih događanja koja se provode od 01.01. – 30.06.2020. godine i od općeg su značaja za Primorsko-goransku županiju u 2020. godini. Prostor za održavanje konferencije Zaštita potrošača osigurao je Grad Opatija.

Možda će vas zanimati..