Odgovorne potrošačice!

Napisala:Danijela Šunić

12/06/2020

Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s Veleučilištem u Slavonskom Brodu kao partnerom realiziralo je projekt temeljem Javnog natječaja “Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske” Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Vrijednost projekta je 116.290,80 kn.

Provedba projekta trajala je šest mjeseci, odnosno projekt je proveden u razdoblju od 12.12.2019. do 12.06.2020. godine. Tijekom tog perioda izrađen je animirani edukativni video, izrađene su edukativne brošure i rukovnici ekoteke te je održano devet informativno-edukativnih radionica.

Iako je projektom bilo predviđena izvedba radionica kroz ožujak/travanj 2020., zbog situacije uzrokovane epidemijom korona virusom, a uz suglasnost Ministarstva, svih devet radionica je odrađeno tijekom svibnja on line putem zoom aplikacije.

Aktivnosti su provedene s partnerom na projektu Veleučilištem u Slavonskom Brodu. Informativno-edukativne radionice za srednjoškolce provedene su u suradnji s Gimnazijom Požega, Obrtničkom školom Slavonski Brod i Srednjom školom Matije Antuna Reljković. Dakle, održane su tri radionice za srednjoškolce na kojima su sudjelovali profesori i učenici navedenih škola, tri radionice za studente te tri radionice za širu javnost.

Koliki je interes za tematiku zaštite potrošača, informiranost i pružanje podrške javnosti na ovu tematiku dovoljno govori i činjenica da je kroz samo sedam dana održavanja on line radionica na istima bilo aktivno i prisutno i preko 120 pratitelja i slušatelja unatoč ograničavajućim okolnostima izvedbe.

Veleučilište u Slavonskom Brodu ističe veliko zadovoljstvo realizacijom i sudjelovanjem na projektu koji obuhvaća izuzetno važnu tematiku u društvu, a kojoj se u javnosti i lokalnim djelovanjima još uvijek daje malo prostora za djelovanje, s obzirom na potrebe.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...