Odgovorne potrošačice!

Napisala:Danijela Šunić

12/06/2020

Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s Veleučilištem u Slavonskom Brodu kao partnerom realiziralo je projekt temeljem Javnog natječaja “Pametno s pametnim tehnologijama i održiva potrošnja za građane Republike Hrvatske” Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Vrijednost projekta je 116.290,80 kn.

Provedba projekta trajala je šest mjeseci, odnosno projekt je proveden u razdoblju od 12.12.2019. do 12.06.2020. godine. Tijekom tog perioda izrađen je animirani edukativni video, izrađene su edukativne brošure i rukovnici ekoteke te je održano devet informativno-edukativnih radionica.

Iako je projektom bilo predviđena izvedba radionica kroz ožujak/travanj 2020., zbog situacije uzrokovane epidemijom korona virusom, a uz suglasnost Ministarstva, svih devet radionica je odrađeno tijekom svibnja on line putem zoom aplikacije.

Aktivnosti su provedene s partnerom na projektu Veleučilištem u Slavonskom Brodu. Informativno-edukativne radionice za srednjoškolce provedene su u suradnji s Gimnazijom Požega, Obrtničkom školom Slavonski Brod i Srednjom školom Matije Antuna Reljković. Dakle, održane su tri radionice za srednjoškolce na kojima su sudjelovali profesori i učenici navedenih škola, tri radionice za studente te tri radionice za širu javnost.

Koliki je interes za tematiku zaštite potrošača, informiranost i pružanje podrške javnosti na ovu tematiku dovoljno govori i činjenica da je kroz samo sedam dana održavanja on line radionica na istima bilo aktivno i prisutno i preko 120 pratitelja i slušatelja unatoč ograničavajućim okolnostima izvedbe.

Veleučilište u Slavonskom Brodu ističe veliko zadovoljstvo realizacijom i sudjelovanjem na projektu koji obuhvaća izuzetno važnu tematiku u društvu, a kojoj se u javnosti i lokalnim djelovanjima još uvijek daje malo prostora za djelovanje, s obzirom na potrebe.

Možda će vas zanimati..