Za Babine gore zdravlje – druga tematska emisija

Napisala:Ana Smoljak

07/03/2021


Početkom veljače započeli smo provoditi tromjesečni projekt Za Babine gore zdravlje. Jedna od aktivnosti u sklopu projekta je i snimanje, produkcija i emitiranje tri tematskih emisija.

Nakon prve snimljena je i druga tematska emisija s ekspertom u sklopu projekta “Za Babine gore zdravlje” je snimljena. Gošća je bila Vesna Grgić predsjednica braniteljske udruge VIDRA – Veterani i društvena akcija i voditeljica Foruma Zeleni odred koja je naglasila da se godinama bori protiv eksploatacije drva iz naših šuma.

Do pustošenja šume došlo je u i Tušiloviću kako bi se pripremio teren za Regionalni centar gospodarenjem otpadom Babina gora. Inicijativa za Babinu goru već je upozorila da je šuma posječena na puno većem prostoru nego što je bilo potrebno i da je odobrenje o pripremi terena doneseno dvije godine prije nego li je to regulirano Prostornim planom Karlovačke županije. Također, zemljište na kojem je izvršeno krčenje šume trebalo se u roku od dvije godine privesti namjeni radi koje je obavljeno krčenje, u protivnom se, prema Zakonu o šumama, to zemljište moralo pošumiti u roku godinu dana na trošak podnositelja zahtijeva. Spomenuti prostor ni 14 godina poslije nije priveden namjeni ni pošumljen

Emisiju pogledajte u nedjelju 21.03.2021. u 19:40 na Trend TV.

Projekt „Za Babine gore zdravlje” je podržan s 4.918 eura financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove država donatorica i Upravitelja Fonda.

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je Active-citizens-fund-1024x358.jpeg

Projekt provode:

  • Udruga građana “Pravica”
  • Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....