Tribina „Euro zamjenjuje hrvatsku kunu“

Napisala:Ana Smoljak

26/04/2022

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske u suradnji s gradskim i županijskim vijećnikom Dimitrijem Birač će dana 02. svibnja 2022. s početkom u 17:30 provesti tribinu „Euro zamijenjuje hrvatsku kunu“ na adresi Mije Krešića 4, Karlovac.

Društvo Potrošačica prepoznaje važnost ekonomske i financijske izobrazbe potrošača te kontinuirano poduzima aktivnosti sa svrhom unaprjeđenja financijskog znanja potrošača i njihova odnosa prema osobnim financijama. Shvaćajući potrebu i značenje obrazovanja o financijskim institucijama i tržištu tijekom ove godine organizirat ćemo niz edukativnih predavanja o uvođenju eura.

Tribina „Euro zamjenjuje hrvatsku kunu“ provest će se u Društvenom centru „Prostorija“ s ciljem edukacije potrošača o uvođenju eura. Na tribini dobit će se sljedeće informacije: kada će euro biti uveden i koliko će iznositi fiksni tečaj konverzije, gdje će se i u kojem roku novčanice i kovani novac kuna moći zamijeniti za eure i mogućnost podnošenja pritužbi na trgovine i poduzeća koja krše pravilo dvojnog iskazivanja cijena ili su neopravdano povećala neispravno preračunala cijene iz kuna u eure. Osim toga, bit će govora i o makroekonomskim aspektima uvođenja eura.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...