Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača – treća radio emisija

Napisala:Ana Smoljak

11/12/2021

Provodimo projekt “Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača”. Cilj projekta je educirati i informirati potrošače o pravima potrošača, o sklapanju ugovora putem elektroničkih medija i o nepoštenoj poslovnoj praksi.

Tijekom deset mjeseci provedbe projekta snimit će se i emitirati tri radio emisija Poriluk s ciljem senzibilizacije potrošača o zaštiti prava potrošača. Prva radio emisija Poriluk je snimljena i emitirana je 10. svibnja ove godine na pet lokalnih radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar.  Druga radio emisija Poriluk je također snimljena i emitirana je 13. rujna ove godine na radio postajama Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab i Radio Gorski kotar.

Zadnja, treća radio emisija je također snimljena i biti će emitirana u ponedjeljak 13. prosinca ove godine na radio postajama Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab i Radio Gorski kotar. U radio emisiji educirajte se o tome na što trebate pripaziti prilikom kupnje Božićnih poklona online. Naglašeno je da se od 1. srpnja ove godine obračunava porez na dodanu vrijednost i na pošiljke male vrijednosti koje dolaze iz zemalja izvan EU. Također je bilo riječi o blagdanskom bacanju hrane.

Nadalje, informirajte se o aktualnostima u Društvo Potrošačica. Snimanje edukativnog videa financijski podržali Grad Kastav i Grad Kraljevica. Stoga je edukativni video Nepoštena poslovna praksa snimljen na lokacijama u Kastvu i Kraljevici.

Projekt „Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača” je podržan s 3.000 kuna financijske podrške Primorsko-goranske županije u okviru javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2021. godini. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...