Radio emisije Poriluk – zaštita prava potrošača

Napisala:Ana Smoljak

16/12/2021

Tijekom deset mjeseci provedbe projekta Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača snimljene su četiri radio emisije Poriluk koje su emitirane na pet lokalnih radio postaja Korzo, Kastav, Otok Krk, Rab te Radio Gorski kotar. 

Naziv prve radio emisije je Tko nas to vara i što uraditi? Prava potrošača. Emitirana je 10. svibnja ove godine. U prvoj radio emisiji Poriluk poslušajte o okruglom stolu oko zaštite potrošača u elektroničkim komunikacijama, poštanskom i željezničkom prometu koji je organizirao HAKOM. Na okruglom stolu obrađenu su zanimljive teme iz područja zaštite korisnika u elektroničkim komunikacijama, poštanskom i željezničkom prometu. Također poslušajte o našoj inicijativi Zaustavimo oporezivanje potrošačica.

U drugoj radio emisiji Poriluk gošća je bila Marija Perušić, zamjenica predsjednice Društva Potrošačica. Druga radio emisija Poriluk koja je 13. rujna ove godine obradila je nepoštenu poslovnu praksu.

U ponedjeljak 13. prosinca ove godine emitirana je treća radio emisija Poriluk pod nazivom Savjeti i korisne preporuke. U radio emisiji educirajte se o tome na što trebate pripaziti prilikom kupnje Božićnih poklona online. Naglašeno je da se od 1. srpnja ove godine obračunava porez na dodanu vrijednost i na pošiljke male vrijednosti koje dolaze iz zemalja izvan EU. Bilo je govora i o blagdanskom bacanju hrane.

Potrošačice i potrošači su putem radio emisija Poriluk educirani i informirani o zaštiti prava potrošača. Educirani su o zavaravajućim radnjama trgovca i agresivnoj poslovnoj praksi, o kupnji na daljinu. Potrošačice i potrošači su dobili korisne informacije temeljem kojih će moći zaštiti svoja potrošačka prava.

Projekt „Senzibilizacija potrošača o zaštiti prava potrošača” je podržan s 3.000 kuna financijske podrške Primorsko-goranske županije u okviru javnog poziva za sufinanciranje programa i projekata u području branitelja i stradalnika, demokratske političke kulture, duhovnosti, hobističke djelatnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, zaštite okoliša i prirode, te civilne zaštite u 2021. godini. Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Primorsko-goranske županije. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove Primorsko-goranske županije.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Društva Potrošačica.

Možda će vas zanimati..

Predstavnička tužba

Predstavnička tužba

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja donijelo je Odluku o odabiru udruga i drugih pravnih oblika udruživanja...