Obilježen Svjetski dan štednje

Napisala:Ana Smoljak

26/10/2021

Potrošačice i potrošači su danas u Čabru informirali se o pet stvari o novcu koje mora znati svaka potrošačica i svaki potrošač.

U Milanu je od 26. do 31. listopada 1924. održan Prvi međunarodni kongres štedioničara, tijekom kojega su predstavnici mnogih svjetskih štednih ustanova pokušali pronaći izlaz iz krize prouzročene Prvim svjetskim ratom. Sudionici kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva te je ustanovljen i Svjetski dan štednje kao prilog borbi protiv rasipništva.

Svjetski dan štednje obilježava se svake godine 31. listopada čime je istodobno započeto i razdoblje promišljanja o potrebi očuvanja postojećih resursa i promjeni načina njihove uporabe.

Obilježavanjem Svjetskog dana štednje promiče se i jača svijest potrošačica i potrošača o važnosti štednje za suvremenu ekonomiju i osobne potrebe svakog pojedinca.

Obilježavanje Svjetskog dana štednje financirala je Primorsko-goranska županija. Grad Čabar je besplatno ustupio prostor u Kaštelu Petra Zrinskog za održavanje javne tribine.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...