Obilježen Svjetski dan štednje

Napisala:Ana Smoljak

26/10/2021

Potrošačice i potrošači su danas u Čabru informirali se o pet stvari o novcu koje mora znati svaka potrošačica i svaki potrošač.

U Milanu je od 26. do 31. listopada 1924. održan Prvi međunarodni kongres štedioničara, tijekom kojega su predstavnici mnogih svjetskih štednih ustanova pokušali pronaći izlaz iz krize prouzročene Prvim svjetskim ratom. Sudionici kongresa usuglasili su se da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva te je ustanovljen i Svjetski dan štednje kao prilog borbi protiv rasipništva.

Svjetski dan štednje obilježava se svake godine 31. listopada čime je istodobno započeto i razdoblje promišljanja o potrebi očuvanja postojećih resursa i promjeni načina njihove uporabe.

Obilježavanjem Svjetskog dana štednje promiče se i jača svijest potrošačica i potrošača o važnosti štednje za suvremenu ekonomiju i osobne potrebe svakog pojedinca.

Obilježavanje Svjetskog dana štednje financirala je Primorsko-goranska županija. Grad Čabar je besplatno ustupio prostor u Kaštelu Petra Zrinskog za održavanje javne tribine.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...