Najava radionice u sklopu projekta Potrošačka školica

Napisala:Ana Smoljak

17/04/2020

S obzirom na to da je i dalje na snazi Odluka Stožera civilne zaštite Karlovačke županije o zabrani svih javnih okupljanja na području Karlovačke županije, “MREŽNICA” – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese i Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske će preko platforme Zoom održati odgođenu posljednju informativno-edukativnu radionicu u sklopu projekta “Potrošačka školica”, a koji financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Posljednja informativno-edukativnu radionicu u sklopu projekta Potrošačka školica održat će putem Zoom Cloud Meetings platforme, u subotu 25. travnja u 10:00 sati. Tema radionice je „Zakonodavni okvir i prava potrošača u EU“.

Ovim putem pozivamo sve potrošačice i potrošače da se prijave putem ovog obrasca kako bi u subotu prije radionice na e-mail mogli dobiti poziv za sudjelovanje.

Budući da Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije, na radionici će potrošačice i potrošači upoznati s osnovama funkcioniranja Europske unije. Stoga će predavanje biti započeto s kratkim pregledom izvora prava u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na pravo Europske unije.

Potrošačima će se također objasniti način zaštite prava u prekograničnoj trgovini u okviru Europskog potrošačkog centra, upoznati ih s pregledavanjem sustava RAPEX i potencijalnim problemima oko geografske neravnopravnosti potrošača unutar EU.

Možda će vas zanimati..

Volontirajte na ESF projektu

Volontirajte na ESF projektu

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske s partnerima Udrugom za pravnu pomoć i...

Operativno djelovanje OCD

Operativno djelovanje OCD

U ponedjeljak 29. studenog 2021. godine provedena je prva od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta...

Izgradnja potrošačke mreže

Izgradnja potrošačke mreže

Opći cilj projekta Izgradnja kapaciteta za provedbu prioritetne politike EU, zaštite potrošača, u Hrvatskoj...