Najava radionice u sklopu projekta Potrošačka školica

Napisala:Ana Smoljak

17/04/2020

S obzirom na to da je i dalje na snazi Odluka Stožera civilne zaštite Karlovačke županije o zabrani svih javnih okupljanja na području Karlovačke županije, “MREŽNICA” – udruga za zaštitu potrošača grada Duge Rese i Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske će preko platforme Zoom održati odgođenu posljednju informativno-edukativnu radionicu u sklopu projekta “Potrošačka školica”, a koji financira Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Posljednja informativno-edukativnu radionicu u sklopu projekta Potrošačka školica održat će putem Zoom Cloud Meetings platforme, u subotu 25. travnja u 10:00 sati. Tema radionice je „Zakonodavni okvir i prava potrošača u EU“.

Ovim putem pozivamo sve potrošačice i potrošače da se prijave putem ovog obrasca kako bi u subotu prije radionice na e-mail mogli dobiti poziv za sudjelovanje.

Budući da Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske unije, na radionici će potrošačice i potrošači upoznati s osnovama funkcioniranja Europske unije. Stoga će predavanje biti započeto s kratkim pregledom izvora prava u Republici Hrvatskoj, s posebnim naglaskom na pravo Europske unije.

Potrošačima će se također objasniti način zaštite prava u prekograničnoj trgovini u okviru Europskog potrošačkog centra, upoznati ih s pregledavanjem sustava RAPEX i potencijalnim problemima oko geografske neravnopravnosti potrošača unutar EU.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...