Izvještaj o provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača 2017. – 2020.

Napisala:Ana Smoljak

11/07/2021

Na 64. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Izvještaj o provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača 2017. – 2020. godine. Izvješće prikazuje provedene zakonodavne aktivnosti u izvještajnom razdoblju s osvrtom na predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije te rad Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača.

Projekti udruga za zaštitu potrošača provedeni su kroz aktivnosti informiranja potrošača putem radio-emisija, javnih tribina, radionica i distribucije tiskanih promotivnih materijala s potrebnim informacijama o njihovim pravima u slučajevima kad su im ta prava povrijeđena, primjerice u područjima javnih usluga, ispravnosti proizvoda, telekomunikacijskim uslugama i dr.

Društvo Potrošačica se pisano očitovalo na Prijedlog Izvještaja o provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača od 2017. do 2020. godine. Stoga se provedene aktivnosti Društva Potrošačica nalaze u privitku Izvješća i čine njegov sastavni dio.

Možda će vas zanimati..

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje

Zimsko sezonsko sniženje traje do 25. veljače 2024. godine. Popusti su u poslovnicama i Internet trgovini. U kupovini...

Potrošačica – nove aktivnosti

Potrošačica – nove aktivnosti

Društvo Potrošačica je prijavilo promidžbenu akitvnost - Informativno edukativni video - "Korelacija potrošača i...