Izvještaj o provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača 2017. – 2020.

Napisala:Ana Smoljak

11/07/2021

Na 64. sjednici Vlade Republike Hrvatske usvojen je Izvještaj o provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača 2017. – 2020. godine. Izvješće prikazuje provedene zakonodavne aktivnosti u izvještajnom razdoblju s osvrtom na predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije te rad Nacionalnog vijeća za zaštitu potrošača.

Projekti udruga za zaštitu potrošača provedeni su kroz aktivnosti informiranja potrošača putem radio-emisija, javnih tribina, radionica i distribucije tiskanih promotivnih materijala s potrebnim informacijama o njihovim pravima u slučajevima kad su im ta prava povrijeđena, primjerice u područjima javnih usluga, ispravnosti proizvoda, telekomunikacijskim uslugama i dr.

Društvo Potrošačica se pisano očitovalo na Prijedlog Izvještaja o provedbi Nacionalnog programa zaštite potrošača od 2017. do 2020. godine. Stoga se provedene aktivnosti Društva Potrošačica nalaze u privitku Izvješća i čine njegov sastavni dio.

Možda će vas zanimati..

Bolesti probavnog sustava

Bolesti probavnog sustava

Bolesti probavnoga sustava zauzimaju četvrto mjesto među najčešćim uzrocima smrti. Stoga su važan javnozdravstveni...

Uloga revizije u poslovanju OCD

Uloga revizije u poslovanju OCD

Danas, 29. lipnja proveli smo desetu po redu od jedanaest radionica namijenjenih jačanju kapaciteta udruga. Radionice...