Intership

Napisala:Ana Smoljak

12/10/2022

Udruga Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske u suradnji s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci u zimskom semestru akademske godine 2022./2023. omogućit će zainteresiranim studentima obavljanje stručne prakse. Riječ je o dva otvorena mjesta za praksu za studente koji su upisali kolegij Intership.

Mjesto za realizaciju stručne prakse je: Asistent-ica. U okviru stručne prakse predviđeno je asistiranje pri provedbi projekata financiranih iz javnih izvora, praćenje objave domaćih i inozemnih natječaja za predaju projekata i programa sukladno strateškim i operativnim planovima udruge, razvoj projektnih prijedloga. Stručna praksa obavljala bi se hibridno: dijelom u uredu u Vrbovskom i/ili coworking space u Rijeci i/ili Prostorija u Karlovcu, a dijelom online. Radno vrijeme: po dogovoru sukladno mogućnostima studenta.

EDUKACIJA I PODRŠKA:

  • upoznavanje sa zakonskim elementima nužnim za sigurno i kvalitetno volontersko iskustvo (upoznavanje s volonterstvom te obvezama i pravima volontera)
  • upoznavanje s mogućnosti pohađanja obuka (edukacija) koje bi bile usko povezane s tematikom projekata
  • upoznavanje s neformalnim oblicima obrazovanja

DOBROBITI ZA STUDENTA:

  • razvijanje osobnih i profesionalnih vještina i kompetencija
  • stjecanje novih znanja i vještina
  • stručna pomoć i podrška tijekom obavljanja stručne prakse
  • pisana potvrdu o stečenim kompetencijama
  • dugoročna suradnja i angažman na budućim projektima

Zainteresirani studenti kroz Portal za stručne prakse https://strucnapraksa.efri.hr/hr/login imaju mogućnost rezervacije otvorenih mjesta za praksu. Propisani rok za ažuriranje profila i realizaciju inicijalnih rezervacija je do 21. listopada 2022. godine.

Društvo Potrošačica će dospjele prijave i životopise studenta zainteresiranih za obavljanje prakse pregledati do 28. listopada 2022. godine. Na sve upite/rezervacije ćemo odgovoriti, a po potrebi organizirati selekcijske intervjue i slično.

Rok za završetak stručne prakse i polaganje kolegija za studente koji su upisali Stručnu praksu je 31.8.2022. godine. Za sva ostala pitanja moguće se obratiti na adresu asmoljak@potrosacica.hr ili kontakt 091 578 8250.

Možda će vas zanimati..

Dani otvorenih vrata udruga

Dani otvorenih vrata udruga

Društvo Potrošačica je u sklopu Dana otvorenih vrata udruga odražalo predavanje "Nepoštena poslovna praksa"....