Financijska pismenost – Delnice

Napisala:Ana Smoljak

14/10/2022

Početkom mjeseca snimili smo materijale za edukativni video Financijska pismenost u Gradu Delnice.

Prije nego krenete u proces financijskog planiranja, važno je da znate procijeniti svoje trenutno financijsko stanje. Zašto je to važno? Da biste imali jasnu sliku o tome koliko novca imate, a koliko trošite, od kuda vam dolazi novac, a kuda odlazi, te koliko vam na kraju ostaje.

Na prvi pogled to je jasno, pa ipak mnogi troše više novca nego što imaju pa upadaju u financijske probleme. Financijski se problemi s vremenom mogu popraviti uz promjenu financijskog ponašanja.

Svaki potrošač o upotrebi kreditnih kartica trebao bi znati: kako funkcioniraju, plaća li se članarina i u kojem iznosu, plaćaju li se kamate za uporabu, koja je visina kamatnih stopa i sl. Važno je razlikovati debitnu karticu, karticu vezanu uz transakcijski račun, od kreditne kartice.

Osim Grada Delnice izradu edukativnog videa financijski podržavaju Grad Kastav i Općina Punat. Krajem kolovoza snimili smo edukativne materijale u Općini Punat te objavili isječak na temu bankovni račun. Tijekom rujna snimili smo edukativne materijale na području Grada Kastva te objavili isječak na pitanje za što vam je potreban kredit.

Edukativni video bit će dostupan na youtube kanalu Društva Potrošačica do kraja listopada.

Aktivnost edukativni video “Financijska pismenost” je podržan s financijskom podrškom Grada Delnice, Grada Kastva i Općine Punat.

Ovaj sadržaj omogućen je financijskom podrškom Grada Delnice, Grada Kastva i Općine Punat. Sadržaj na portalu isključiva je odgovornost udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske i ne odražava nužno stavove donatora.

Možda će vas zanimati..

Potrošačka školica 2024.

Potrošačka školica 2024.

Projekt Potrošačka školica 2024. s 500,00 eura sufincira Primorsko-goranska županija. Hrvatska je već godinama na...