Consumer Law Ready

Napisala:Ana Smoljak

21/10/2022

Consumer Law Ready odnosno Spremni za prava potrošača je trening za obrtnike, male i srednje poduzetnike te lokalne trenere.

Kako bi postala Consumer Law Ready predavač, predsjednica udruge Potrošačica – društvo za zaštitu potrošačica i potrošača Hrvatske sudjelovala je na treningu. Trening je održan u četvrtak 20. listopada ove godine.

Upoznavanje sa europskim i hrvatskim pravima potrošača u digitalnom dobu provela je Suzana Kolesar dr.iur. nacionalna trenerica projekta.

„Consumer Law Ready” je europski projekt. U sklopu projekta održavaju se trenizi s certificiranim nacionalnim trenerima. Trening se sastoji od pet modula koji su isti u svim državama Europske unije. Nakon završetka treninga osim znanja o glavnim područjima zaštite potrošača stječe se i certifikat europskog projekta.

Ciljevi treniga bili su:

  1. Upoznavanje hrvatskih malih i srednjih poduzetnika  na brz i jednostavan način s  najnovijim europskim i hrvatskim propisima o pravima potrošača u primjeni od 28. svibnja 2022.
  2. Stjecanje  europski prepoznatog certifikata – Consumer Law Ready nakon završene edukacije s pravom isticanja na web stranici i u poslovnom prostoru u promotivne svrhe.
  3. Promocija vašeg društva ili obrta umjesto sankcija inspekcije zbog kršenja zakona.
  4. Proširenje tržišta u RH i EU omogućavanjem jednostavnijeg i sigurnijeg poslovanja on line.
  5. Postanite lokalni trener u projektu Consumer Law Ready  i povežite se sa lokalnim trenerima iz cijele Europske unije. 

Možda će vas zanimati..